IKKE HØY I HATTEN: Storbritannias statsminister trodde ingen hørte samtalen han hadde med tidligere New York-ordfører Michael Bloomberg, og beklager seg nå til Storbritannias dronning Elizabeth. Foto:John Minchillo,Ap

Cameron unnskylder seg til dronning Elizabeth

Den britiske statsministeren David Cameron beklager at han sa at dronning Elizabeth «malte som en katt» etter å ha fått vite om resultatet av folkeavstemningen i Skottland.

  • Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det var i en samtale mellom Cameron og tidligere New York-ordfører Michael Bloomberg under FNs hovedforsamling onsdag at statsministeren buste ut med den pinlige kommentaren.

Statsministeren fortalte at han «aldri hadde hørt noen være så glad» som da han opplyste dronningen om at Skottland sa nei til løsrivelse.

For å beskrive for sin venn hvor fornøyd dronning Elizabeth var med resultatet, forklarte Cameron at «hun malte som en katt i telefonrøret».

INGEN KOMMENTAR: Buckingham Palace har ikke kommentert statsministerens uheldige kommentar om dronning Elizabeth. Foto:Lise Åserud,NTB scanpix

Den private telefonsamtalen ble uheldigvis for statsministeren fanget opp på et kamera, og har det siste døgnet gått verden rundt.

Nå forteller Cameron at han er flau over hendelsen, og at han har takk kontakt med Buckingham Palace for å gi en personlig beklagelse til dronningen.

– Jeg er flau og lei meg. Dette var en privat samtale, men helt klart en privat samtale jeg ikke skulle ha hatt og ikke vil ha igjen, sier Cameron ifølge avisen Telegraph.

Det engelske slottet har foreløpig ikke kommentert hendelsen, skriver BBC.

Skottlands førsteminister og ja-general under kampen om selvstendighet, Alex Salmond, reagerer kraftig på Camerons uttalelser.

– David Cameron har vært statsminister i fire år, men han har ikke lært at det er enkel folkeskikk ikke å sladre om hva hennes majestet dronningen mener, sier Salmond.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder