TAR IMOT: Tysklands visestatsminister Sigmar Gabriel, her sammen med statsminister Angela Merkel, sier Tyskland vil kunne ta imot en halv million flyktninger hvert år framover. Foto: Fabrizio Bensch , REUTERS

Regjeringstopp: Tyskland har plass til 500.000 nye flyktninger hvert år

Tyskland kan ta imot 500.000 nye flyktninger årlig i flere år framover, sier visestatsminister Sigmar Gabriel.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg mener vi er fullt i stand til å håndtere rundt en halv million årlig i noen år, sier Gabriel til fjernsynskanalen ZDF.

I år regner Tyskland med at det kommer 800.000 asylsøkere til landet. Hvis dette antallet stemmer, vil det innebære fire ganger flere asylsøkere enn i fjor.

Les også: Slik kan du hjelpe flyktningene

Gabriel er ikke i tvil om at Tyskland kan håndtere en halv million flyktninger hvert år og legger til at landet kan ha kapasitet til enda mer. Årsaken til det er at Tyskland «uten tvil er et økonomisk sterkt land», som han formulerer det, og viser til at Tyskland derfor er villig til å ta imot mesteparten av flyktningene og migrantene som ankommer verdensdelen.

Gabriel understreker at resten av Europa også må bidra for å håndtere bølgen av migranter og flyktninger som tar seg inn i de 28 EU-landene fra Midtøsten og Afrika.

– Vi kan ikke bare ta imot én million mennesker hvert år og sømløst integrere dem i det tyske samfunnet, sier Gabriel.

Les også: Denne kommunen tar imot tre ganger flere enn de ble bedt om

Han sier det er uakseptabelt at EU setter sin lit kun til noen få land som Tyskland, Østerrike og Sverige.

– Derfor må EUs politikk endres, sier Gabriel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder