I SØR-SUDAN: USAs utenriksminister John Kerry ble mottatt av Sør-Sudans utenriksminister Barnaba Marial Benjamin da han ankom til Juba fredag. Foto: SAUL LOEB/REUTERS

Sør-Sudans president villig til samtaler med opprørsleder

Sør-Sudans president Salva Kiir sier han er klar til å møte opprørsleder Riek Machar ansikt til ansikt for å prøve å få slutt på konflikten som har rast i landet de fire siste månedene.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Kiir reiste til Kenya for å informere regionale ledere kort tid etter at han hadde møtt USAs utenriksminister John Kerry i Sør-Sudans hovedstad Juba fredag.

- I interessen for fred i vårt land er jeg villig og klar for ansikt-til-ansikt-samtaler med Machar, sier Kiir i en uttalelse offentliggjort av Kenyas presidentskap.

Kerry ringte tidligere fredag til Machar for å oppfordre han til å delta på samtalene, sa en amerikansk tjenestepersonen til Reuters.

MØTTES: John Kerry og Sør-Sudans president Salva Kiir tar hverandre i hånden i Juba fredag. Foto: SAUL LOEB/REUTERS

Opprørslederen, som er tidligere visepresident i landet, ga ikke noe løfte om at han ville delta, men utelukket heller ikke at han ville gjøre det, sa tjenestepersonen.

Tusenvis av mennesker har blitt drept og mer enn én million mennesker har flyktet fra hjemmene sine etter at kamper mellom styrker som støtter Kiir og soldater som er lojale til Machar, brøt ut i desember i fjor.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder