TRAGEDIE: Røyk stiger fra vrakdelene etter Germanwings-flyet. Spanske Josep (38) (innfelt) etterlater seg tre barn og en gravid kone. Bildet er tatt fra hans Linked in-profil, og er gjengitt i lokale medier. Foto:AFP/Privat,

Spanske Josep (38) satte seg på dødsflyet, men hans høygravide kone ombestemte seg

Marina og sønnen (sju-åtte måneder) blant de døde

Nygift par i 20-årene omkom

Carles (37) sendte melding til kolleger da han gikk om bord

Tirsdag tok det spanske paret Josep Sabaté Casellas (38) og hans høygravide kone Martha farvel på flyplassen i Barcelona. Lite visste de at det kom til å bli den siste gangen de så hverandre.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I siste liten bestemte de to seg for at de ikke skulle fly sammen på Germanwings-flyet som styrtet tirsdag, skriver den spanske avisen La Voz de Galicia.

Hun skulle i stedet bli igjen i Barcelona på grunn av svangerskapet. Sammen hadde de, foruten barnet i magen, tre barn i alderen tre, fem og sju år, skriver avisen.

Han blir beskrevet «en fantastisk person og familiemann». Josep var ifølge CV-en på Linked in utdannet som ingeniør innen industriell tekstil, og hadde de siste årene lederroller i kleskjedene Zara og Esprit.

Småbarnsfamilien kommer fra den spanske byen Carral, skriver El Pais.

Josep ble én av de 150 personene som mistet livet i ulykken da flyet skal ha styrtet på 2700 meters høyde. Ingen overlevde ulykken.

Sendte melding rett før ombordstigning

La Voz de Galicia skriver også at flere av ofrene i flyulykken arbeidet i selskapet NutriSport, som produserer mat- og drikke for idrettsutøvere. De var trolig på vei til en matmesse i Köln i Tyskland.

Carles Milla (37), direktøren i det spanske kjøkkenutstyrselskapet Mimasa, skulle til matmessen. Hans siste beskjed gikk via mobiltjenesten WhatsApp til to kolleger som ventet på ham Düsseldorf, ifølge La Vangurdia. Milla skrev at han var i ferd med å gå om bord og at de snart ville møtes.

DØDE: Spanske Carles Milla skal ha sendt en siste beskjed til kollegene sine før han gikk om bord på ulykkesflyet tirsdag. Bildet er tatt fra hans Linked in-profil, og er gjengitt i lokale medier. Foto:Privat,

Slik gikk det ikke. 37-åringen etterlater seg kona Zuleika og deres ett år gamle datter. Milla beskrives som en dyktig forretningsmann som ledet familiebedriften opp og frem. Lokalpressen skriver dessuten at han var en lidenskaplig roer.

Skulle hjem fra begravelse

I den spanske byen Jaca har mange av innbyggerne samlet seg for i sorg etter at det ble kjent at Marina Bandres og hennes lille sønn på sju-åtte måneder døde i ulykken.

Hun hadde ifølge nyhetsbyrået Associated Press vært i Barcelona for å delta i begravelsen til en slektning. Det var faren hennes som kjørte henne til flyplassen. Det er ikke kjent om hennes ektemann var blant passasjerene. Paret bodde i Storbritannia, men kommer fra Juca.

En spansk kvinne på 23 år fra Barcelona og ektemannen var også blant ofrene. De unge paret giftet seg senest på lørdag og hadde flyttet til Düsseldorf, ifølge galisisk lokalpresse.

Australsk mor og sønn omkom

Familien til australske Carol Friday (68) og sønnen Greig (29) sier de er «lamslått av sorg» etter tirsdagens flykatastrofe.

Natt til onsdag offentliggjorde den australske utenriksministeren navnene på de to landsmennene som døde da German Wings-flyet på vei til Düsseldorf styrtet i de franske alpene tirsdag.

Friday og sønnen var ifølge Sydney Morning Herald på ferie i forbindelse med at Greig, som er utdannet engelsklærer, skulle begynne i en ny jobb i Frankrike senere i år.

– Carol elsket livet! Hun nøt hvert eneste minutt av det sammen med sin familie og venner, går det frem i en uttalelse fra Friday-familien, gjengitt av Bishop.

– De vil for alltid være i våre hjerter, minner og drømmer.

MOR OG SØNN: Australske Carol Friday og sønnen Greig døde i tirsdagens ulykke. I en uttalelse uttrykker familien sjokk og fortvilelse over nyheten om at de to har gått bort. Foto:HANDOUT / Australsk UD,

Tyske operasangere var på flyet

De tyske operasangerne Oleg Bryjak og Maria Radner var på vei hjem etter å ha opptrådt på operahuset i Barcelona da flyet styrtet over Alpene.

BAKGRUNN: Dette vet vi så langt

Ifølge avisen The Mirror reiste Radner sammen med sin ektemann og deres barn – som var én av de to babyene som skal ha mistet livet i ulykken.

Dermed er begge spedbarna som var med i flyet gjort rede for.

I 2011 spilte Radner i operahuset i Oslo. Da ga hun en såkalt «recital», som er en oppsetning med bare en person, ofte akkompanjert av et piano.

Hun spilte også rollen som spåkvinnen Ulrica i en turnéversjon av Giuseppe Verdis «Maskeballet» som ble spilt i Sandnes og Haugesund i 2011 i regi av Den Norske Opera.

Operamiljøet i sorg

– Det er en forferdelig tragedie, to store kunstnere har gått bort. Det internasjonale operamiljøet er forholdsvis lite, så i kveld er alle i sorg, skriver operasjef Per Boye Hansen ved Den norske Opera i en tekstmelding til VG.

OMKOM: De tyske operasangerne Oleg Bryjak og Maria Radner var blant de 150 personene som omkom i flystyrten tirsdag. De var på vei hjem til Düsseldorf etter å ha spilt i en oppsetting av Richard Wagners «Siegfried» på operahuset i Barcelona. Foto:,Gran Teatre Liceu

Musikksjef John Helmer Fiore i den norske Opera kjente Bryjak godt, og kjente til Radner fra hun sang i Oslo.

– Det er bare for mye å håndtere, sier han til VG.

– Oleg Bryjak var en fantastisk og allsidig artist som jeg har jobbet med mange, mange ganger i Düsseldorf. Jeg vil savne ham og alltid holde de ti årene jeg jobbet med ham kjært. Dette er også et stort tap for operaverden.

The Opera Awards, som deler ut internasjonale priser til operasangere, uttrykker støtte til de etterlatte på Twitter:

VGTV:Fem store flystyrter det siste året

Få siste nytt om flystyrten:Følg utviklingen i VG Direkte!

Det er foreløpig uvisst hva som er årsaken til at flyet styrtet. Tisdag kveld skrev den tyske avisen Der Spiegel at ulykkesflyet mandag sto flere timer på bakken på grunn av tekniske problemer, men Lufthansa, som eier Germanwings, har avvist at det var problemer med flyet før takeoff.

– Det var ingen uregelmessigheter på flyet, sa han under en pressekonferanse tirsdag.

VGTV: Slik virker den svarte boksen

Foto:,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder