Maskert mann med sverd skutt av politiet

Politiet: To ofre bekreftet døde

VENTER UTENFOR: Flere personer snakker i telefonen og med hverandre mens de venter på nyheter utenfor skolen Kronan hvor angrepet var torsdag formiddag. Foto: Helge Mikalsen , VG

Lærer til VG: – Han banket på klasserommet. Da døren ble åpnet, hugget han til med sverdet

KRONAN (VG) – Da han dro ut sverdet, så jeg at det var rødt. Da forstod jeg at det ikke var en spøk, forteller en lærer ved Kronan skole til VG.

 • Christina Quist
 • Geir Molnes

Artikkelen er over fire år gammel

Læreren forteller at han satt på lærerværelset da han fikk beskjed om at noe var i ferd med å skje på skolen. Han sprang ut fra rommet og ut gangen, som var helt tom. Læreren var på vei inn i et klasserom da han oppdaget noen i korridoren.

Les også: Laith (14) så læreren bli hugget med sverd

– Det var denne personen. Han hadde en maske på seg, lange svarte klær og han hadde et sverd med seg. Han gikk mot meg. Jeg begynte å skrike og forsøke å skremme ham, men han bare fortsatte som om jeg ikke eksisterte, sier læreren.

Klokken 14.27 melder politiet til Aftonbladet at en ung gutt også er bekreftet omkommet. Tidlig på torsdag formiddag var det også klart at en lærer var bekreftet død. Dermed har sverdangrepet til nå krevd to liv.

Framstod upåvirket

Gjerningsmannen, som skal være i 20-årene og ikke tilknyttet skolen, skal ha framstått som rolig mens han vandret i korridoren. Læreren forteller at han hverken skrek eller snakket, han gikk bare sakte og tilsynelatende helt upåvirket nedover gangen.

Læreren forteller at han var helt alene i gangen sammen med gjerningsmannen, og han ble da redd og låste seg inne i et klasserom.

– Forsøkte han å komme etter deg?

– Nei, han gikk forbi og fortsatte nedover korridoren, forteller læreren.

Sekunder senere ble læreren vitne til at gjerningsmannen hugget til med sverd på personen som åpnet døren til klasserommet. Læreren vet ikke hvem som ble angrepet.

– Da han dro ut sverdet, så jeg at det er rødt. Da forstod jeg at det ikke var en spøk, dette var alvor. Han gikk videre ned i gangen med sverdet før han forsvant. Like etterpå hørte jeg et skudd, men ingen skrik. Det var helt surrealistisk, sier læreren.To bekreftet døde

Tidlig torsdag ettermiddag bekreftet politiet at to personer er døde som følge av angrepet. En voksen lærer og en ung gutt som var elev ved skolen. Sykehuset som har tatt imot de skadede forteller at de har økt beredskapen. To av de tre skadde er kritisk skadet.

Gjerningsmannen er forsatt under operasjon, hans situasjon er fortsatt kritisk. De tre som er kritisk skadet kjemper nå for livet, opplyser legene på en pressekonferanse torsdag.

Les også

 1. Eleven Laith (14): – Læreren min ble stukket med sverd

  KRONAN (VG) Laith Alazzeh (14) trodde det var en spøk da en mann iført svarte klær, flere kniver og det som skal ha vært…
 2. Advarte om kaféen bare timer før skoleangrepet

  Lokalpolitikere tok til orde for å stenge kaféen ved Kronan skole torsdag morgen.
 3. Maskert mann til angrep med sverd på svensk skole - skutt av politiet

  KRONAN (VG) Maskert og bevæpnet med det som skal ha vært sverd og flere kniver, gikk gjerningsmannen til angrep i kafeen…

Mer om

 1. Skoleangrepet i Trollhättan

Flere artikler

 1. Elev: Gjerningsmannen poserte med elevene

 2. Maskert mann til angrep med sverd på svensk skole - skutt av politiet

 3. Bohsra gjemte seg for gjerningsmannen: - Læreren vår reddet oss

 4. Politiet: Drapsmannen sparte alle som var hvite

 5. Slik foregikk sverdangrepet: Politiet i Trollhättan: –Vi kunne følge blodsporene som hadde dryppet fra sverdet

Fra andre aviser

 1. To drept og to alvorlig skadet i sverdangrep på skole i Sverige

  Aftenposten
 2. Fire barn i samme familie på skolen da drapsmannen slo til

  Bergens Tidende
 3. To drept på skole i Trollhättan: - Kunne følge blodsporene i gangene

  Aftenposten
 4. Politiet bekrefter at skoleangrep var hatkriminalitet

  Bergens Tidende
 5. - Min lillesøster så at læreren ble stukket

  Bergens Tidende
 6. Nicholas (11) ble innelåst i klasserommet

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder