Kushner: – Trump holder det han lover

– Når president Trump lover noe, holder han det, sa Jared Kushner, president Donald Trumps svigersønn ved åpningen av USAs nye ambassade i Jerusalem. Seremonien startet med den amerikanske nasjonalsangen. - Dette er en stor dag for Israel, twitret presidenten i Washington.

 • Anne Stine Sæther

Artikkelen er over to år gammel

Trumps datter Ivanka og hennes ektemann Jared Kushner er begge til stede i Jerusalem. Det ankom søndag og har deltatt i flere markeringer sammen med eliten av israelske politikere.

– Mens presidenter før ham har trukket seg fra løftene om å flytte ambassaden, leverer presidenten, vil Kushner si.

MØTER ELITEN: Ivanka Trump og Jared Kushner har deltatt på en rekke mottagelser og markeringer i forbindelse med åpningen av ambassaden. Foto: AMIR COHEN / Reuters

Det var i desember 2017 USAs president Donald Trump ringte palestinernes president Mahmoud Abbas, og blant annet informerte om «sin intensjon om å flytte USAsambassade fra Tel Aviv i Israel til Jerusalem», het det i en uttalelse fra Ramallah.

les også

Trump: – Jeg anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad

Trump snakket først om planene under valgkampen, men det var et snaut år ut i presidentperioden at Trump varslet at han ville gjøre alvor av planene.

Mens seremonien i den nye ambassaden har pågått, har det vært intense protester i Gaza, en halvtimes kjøretur fra Jerusalem. Mandag ettermiddag var mer enn 40 mennesker meldt drept og 1600 skadet.

les også

Derfor strides de om Jerusalem

I den offisielle hilsenen fra Trump-klanen vil Kushner hilse Israel og si at Israel hver dag viser den grenseløse kraften i frihet.

– Dette landet er det eneste i Midtøsten der jøder, muslimer og kristne og mennesker av forskjellig tro, fritt praktiserer sin religion.

Om Israel-Palestina-konflikten vil Trumps svigersønn si at USA tror det er mulig for begge sider å oppnå mer enn de må gi, slik at alle kan leve i fred og trygghet, med muligheter til å oppnå sine drømmer.

PROTESTER: Mens ambassaden i Jerusalem åpner, protesteres det kraftig i Gaza. Foto: Khalil Hamra / TT NYHETSBYRÅN


Den amerikanske ambassaden vil være midlertidig plassert i det nåværende generalkonsulatet i bydelen Arnona. New York Times omtaler bygningen som et fort-lignende anlegg i en stille del av byen noen få kilometer fra gamlebyen i Jerusalem. Visepresident Mike Pence har tidligere annonsert at ambassaden vil flytte inn i permanente lokaler i slutten av 2019.

Ambassadøren David M. Friedman skal inntil videre pendle fra sin residens i Tel Aviv.

Mer om

 1. Jerusalem
 2. Israel
 3. USA
 4. Donald Trump
 5. Israel/Palestina
 6. Jared Kushner
 7. Det hvite hus

Flere artikler

 1. USA om Gaza-konfrontasjonene: – Israel har rett til å forsvare seg selv

 2. Knesset-representant om Gaza-protestene: Et blodbad

 3. En eksplosiv kombinasjon

 4. Trumps svigersønn med Midtøsten-plan

 5. Israelsk fotballag vil hete Trump

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder