Tyrkiske bakkestyrker har rykket inn i kurdisk område i Syria

Tyrkias statsminister Binali Yldirim sier søndag at tyrkiske bakkestyrker har rykket inn i den nordlige syriske regionen Afrin.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Tyrkia innledet lørdag en militæroperasjon mot den kurdiske YPG-militsen i regionen, som ligger nord i Syria nær grensen mot Tyrkia.

Afrin har inntil nå har vært kontrollert av USA-støttet YPG-milits. De benekter meldingene om at tyrkiskstøttede styrker har rykket inn i byen, og sier de har «slått tilbake mot alle angrepene» og at de tyrkiske styrkene har «trukket seg ut».

Ifølge nyhetsbyrået DPA er det tyrkiskstøttede bakkestyrker fra Den frie syriske hær (FSA) som har rykket helt inn i Afrin, med luftstøtte fra tyrkiske bombefly.

Søndag opplyser det tyrkiske militæret at de så langt har truffet 153 YPG-stillinger i løpet av operasjonen i Afrin. I en uttalelse sier de at tilfluktssteder, gjemmesteder og våpenlagre har vært målene de har forsøkt å treffe.

Lørdag kveld ble imidlertid minst ti personer, de fleste sivile, drept i et tyrkisk luftangrep mot byen med samme navn som regionen.

– Syriske raketter traff grenseby i Tyrkia

Fire raketter som ble avfyrt fra Syria traff den tyrkiske grensebyen Kilis tidlig søndag, ifølge tyrkisk nyhetsbyrå.

Anadolu melder imidlertid at ingen mennesker ble skadd av rakettene, skriver Reuters.

Tre av rakettene traff og påførte skader på to hus, mens den fjerde traff bar bakke i sentrum av byen.

Ifølge Anadolu svarte tyrkiske sikkerhetsstyrker «på en tilsvarende måte», men det er uklart nøyaktig hva dette innebærer.

Tyrkia innledet lørdag en militæroperasjon mot den kurdiske YPG-militsen i Afrin-regionen i Nord-Syria. Senere samme kveld ble minst ti personer, de fleste sivile, drept i et tyrkisk luftangrep mot byen med samme navn som regionen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder