SØNNEN: Hamza Bin Laden i et bilde fra 2001. Han antas nå til å være Al-Qaedas neste leder. Foto: STRINGER / AL-JAZEERA

Tilbyr dusør for Osama Bin Ladens sønn

USA vil gi 1 million dollar for informasjon om Hamza Bin Laden. De tror han er i ferd med å bli leder av islamistgruppen al-Qaida.

Det mistenkes at han befinner seg nær grensen mellom Afghanistan og Pakistan, melder BBC.

les også

Osama bin Ladens mor i sitt første intervju: Han ble hjernevasket

Osama bin Laden tok på seg skylden for terrorangrepene som rammet USA 11. september 2001. Han ble drept tilbake i 2011 av amerikanske spesialstyrker.

FAREN: Osama bin Laden har blant annet tatt på seg skylden for terrorangrepet i USA 11. september. Foto: Rahimullah Yousafzai / AP

Derfor har Hamza Bin Laden, antagelig på rundt 30 år, de siste årene sluppet videoer og lydklipp hvor han ber sine følgere om å angripe USA og vesten.

les også

FN: al-Qaida er en større trussel IS flere steder

USA har i to år kategorisert Hamza som en terrorist.

Amerikanske styrker skal ha funnet bevis på datamaskinen til Osama bin Laden som viser at han jobbet med å gjøre Hamza klar til å bli den nye lederen av al-Qaida.

Det har vært ukjent i årevis hvor han oppholder seg, og det har blitt spekulert i at han kan befinne seg i Pakistan, Afghanistan eller til og med i husarrest i Iran, ifølge AFP.

les også

IS-krigere får overgi seg

Én av terroristene som krasjet et fly inn i World Trade Center var Mohammed Atta. Hamza og Attas datter har ifølge amerikanske myndigheter giftet seg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder