MULIG TERROR: Visepresident Simon Coveney kaller bilbomben for en terrorhandling. Foto: Steven McAuley / PA Wire

Politiet etterforsker mulig bilbombe i Nord-Irland

Politiet i Nord-Irland etterforsker en mulig bilbombe utenfor et rettslokale i byen Londonderry. Ingen skal være skadet.

I en uttalelse på Facebook skriver politiet at det ikke er meldinger om skadede. De opplyser imidlertid at de etterforsker enda en bil, og de evakuerer området ved Bishop Street.

Et bilde viser en bil som brenner. Hendelsen fant sted lørdag klokken 21 norsk tid, melder BBC.

Elisha McCallion i partiet Sinn Féin fordømte hendelsen, ifølge det britiske nyhetsbyrået PA.

– Hendelsen har sjokkert lokalsamfunnet. Heldigvis virker det ikke som om noen er blitt skadd, sa hun.

Politiet skal ha fått en advarsel om bomben 15 minutter før, skriver Irish Times. En pizzabil skal ha blitt kapret i området Brandywell, og ifølge avisens kilder så er det denne bilen som ble brukt i angrepet.

Langfredagsavtalen fra 1998 markerte slutten på tre tiår med blodig strid i Nord-Irland. Dagens situasjon med en åpen grense mellom det britiske Nord-Irland og Irland er nedfelt i avtalen.

Irlands «tánaiste», eller visepresident, Simon Coveney, fordømmer handlingen som et terrorangrep:

Brexit-forhandlingene har ført til en frykt hos mange for at gjenopprettelsen av grensekontroller kan øke spenningsnivået og blåse liv i tidligere tiders konflikter.

Storbritannia og EU har vidt forskjellige syn på hvordan gjeninnføringen av en «hard grense» mellom de to irske områdene skal unngås – i og med at Irland forblir i EU, mens Nord-Irland går ut.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder