Det hvite hus: Analyserer språket i anonym kronikk for å finne forfatteren

Jakten på den anonyme skribenten bak kronikken i New York Times er i full gang i Det hvite hus, og søkelyset har utover torsdagen vært rettet mot en rekke kjente navn.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Onsdag publiserte New York Times et anonymt innlegg fra en «høytstående ansatt» i Det hvite hus, som har skapt store spekulasjoner om hvem forfatteren kan være.

Jakten på skribenten – som beskriver hvordan mange i Trump-administrasjonen aktivt motarbeider presidenten – har rast torsdag, og flere Washington-topper har gått ut med kommentarer til spekulasjonene om at det er de som står bak kronikken.

Bakgrunn: Det hvite hus-topp avslører «stille motstandsbevegelse» mot Trump

BETENKT: President Donald Trump vil mer enn gjerne finne ut hvem som står bak den anonyme kronikken i New York Times. Foto: Evan Vucci / AP / TT

Analyserer språket i kronikken

Ifølge flere amerikanske medier forsøker nå medarbeidere i Det hvite hus å analysere språket i kronikken for å finne ut hvem som har skrevet den.

les også

Kim Kardashian på nok et besøk i Det hvite hus

På Twitter skrev presidenten at dersom «den FEIGE anonyme personen virkelig eksisterer, må The Times, for å ivareta nasjonens sikkerhet, overlevere ham/henne til myndighetene umiddelbart!»

Washington Post forteller om skrekkslagne ansatte og kansellerte møter i Det hvite hus etter at kronikken ble publisert.

– Problemet for presidenten er at det kan være så mange mennesker. Du kan ikke peke ut én person. Alle prøver, men det er umulig, sier en anonym kilde i administrasjonen til avisen.

les også

Trump advarer : – Hundretusener kan bli drept

– Det er som en skrekkfilm, når alle innser at oppringningen kommer fra innsiden av huset, sier en tidligere Det hvite hus-ansatt.

Flere mistenker visepresidenten

Ifølge Washington Posts kilder reagerte Trump med «vulkansk sinne» da han fikk høre om kronikken, og han skal ha fortalt sine fortrolige medarbeidere at han mistenker at forfatteren jobber med nasjonale sikkerhetsspørsmål eller i justisdepartementet.

– Det er ikke min, svarte utenriksminister Mike Pompeo under ett besøk i India, der han ble konfrontert med spekulasjonene, skriver Reuters.

Flere spekulerer nå om det kan være visepresident Mike Pence som står bak det sjokkerende innlegget.

les også

Mener Trump bruker datterens død til å fremme rasisme

Grunnen til det er ett enkelt ord i kronikken: «lodestar» (ledestjerne).

I kronikken omtaler forfatteren John McCain som «en ledestjerne for å gjenopprette æren til det offentlige liv og vår nasjonale dialog».

Ordet er nokså sjeldent brukt, men ikke av Pence, som i motsetning til en rekke andre høytstående medarbeidere i administrasjonen, skal ha brukt ordet en rekke ganger de siste årene:

Ordet alene er nok imidlertid ikke et sterkt nok bevis.

– Visepresidenten putter navnet sitt på sine kronikker, tvitret Jarron Agen, Mike Pences kommunikasjonssjef, torsdag, som svar på anklagene, før han går til verbalt angrep på storavisen.

Ifølge Business Insider har flere Det hvite hus-ansatte som tidligere har lekket detaljer bevisst brukt ord og fraser som andre ansatte bruker, for å ikke bli oppdaget.

Flere andre høyt på strå har også bedyret sin uskyld i løpet av torsdagen.

Nasjonale etterretningssjef Dan Coats, beskriver beskyldningene om at han og kollega Susan Gordon står bak kronikken som «åpenbart falskt», mens Pentagon avkrefter i en kommentar at det er landets forsvarssjef James Mattis som står bak.

New York Times røper lite

Den anonyme skribenten skal ha tatt kontakt med debattredaktøren i New York Times i forkant av publiseringen, og uttrykt interesse for å skrive et oppsiktsvekkende innlegg for avisen.

les også

Trump ut mot bok: Oppdiktede historier

Debattredaktør Jim Dao er svært vag når han svarer på spørsmål om forfatterens identitet.

– Personen kontaktet meg gjennom en mellommann, sier han til CNN.

Han sier videre at det skjedde «for flere dager siden», uten å være mer spesifikk, og han vil ikke oppgi vedkommendes kjønn, stilling eller hvem andre i avisen som vet vedkommendes identitet.

Han sier også at avisen snakket direkte med forfatteren, men vil ikke si hvordan.

På sin ukentlige pressekonferanse sa Paul Ryan, leder i Representantenes hus, at Kongressen, etter det han kjenner til, ikke etterforsker hvem som står bak kronikken. Han uttalte imidlertid at en person som jobber imot presidenten ikke bør jobbe med ham.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder