FORSVANT: Mollie Tibbetts før hun ble meldt savnet 18. juli.
FORSVANT: Mollie Tibbetts før hun ble meldt savnet 18. juli. Foto: Iowa Department of Criminal Investigation via AP

Død kvinne antas å være Mollie Tibbetts (20) - mann siktet

UTENRIKS

20-åringen Mollie Tibbetts som forsvant for fem uker siden i sin hjemby i Iowa, er antatt å være kvinnen som ble funnet død tirsdag. En 24 år gammel mann er siktet for overlagt drap.

Publisert: Oppdatert: 22.08.18 07:22

Ifølge flere medier skal det være amerikanske Mollie Tibbetts som er er funnet død.

Ifølge CNN ble liket til det etterforskerne tror er 20 år gamle Mollie Tibbetts funnet tirsdag i området Poweshiek County i den amerikanske delstaten Iowa. Det er et område nær der Tibbetts forsvant for fem uker siden.

En 24 år gammel ulovlig innvandrer er siktet for overlagt drap. Iowa Division of Criminal Investigation har identifisert den siktede som Cristhian Bahena Rivera.

Overvåkningsvideoer hjalp myndighenten med å identifisere en mistenkt. Den mistenkte førte dem senere til maisåkeren der kvinnens levninger ble funnet, skriver CNN.

Skal ha fulgt etter henne

Spesialagent ved Iowa Division of Criminal Investigation, Rick Rahn sier myndighetene tror Rivera har vært i området i fire til syv år. Han ble pågrepet én måned etter Tibetts forsvinning, ifølge Fox News.

Rahn sier Rivera fulgte etter Tibbetts 18. juli før han bortførte henne.

En obduksjon er planlagt onsdag, og vil fastslå når og hvordan Tibbetts omkom.

Motivet er så langt ukjent.

– Jeg kan ikke snakke om motiv. Jeg kan bare si at det fremstår som om han fulgte etter henne og ser ut til å være interessert i henne den dagen, og av en eller annen grunn valgte han å bortføre henne, sier Rahn.

Forsvant i sommer

Sist gang noen så Tibbetts var da hun var ute og jogget øst for Des Moines i den amerikanske byen Brooklyn i Iowa, ifølge CNN.

Etter tre uker var allerede hundrevis av tips kommet inn til etterforskerne. Likevel forble studenten fra University of Iowa savnet.

Etterforskerne skal ha satt i gang et omfattende letearbeid i området, inkludert i dammer, landområder og fra luften. De skal også ha gått gjennom hennes digitale fotspor.

Tirsdag sa spesialagent Rahn at de digitale sporene, inkludert data fra en helseapplikasjon, skal ha medvirket til å løse saken.

Rahn sa i forrige uke at myndighetene hadde mottatt mer enn 1500 tips og gjort over 500 intervjuet i forbindelse med saken.

Kaotiske dager for familien

I et intervju med CNN for tre uker siden, fortalte moren om kaotiske dager siden datteren ble meldt savnet.

Hun fortalte om forsøk på å beholde en viss struktur om morgenen for Tibbetts to brødre Jake (21) og Scott (17), ved å lage frokost til dem.

Dagene hadde ellers vært hektiske med 30 til 40 telefoner og meldinger daglig – fra alt fra FBI, statsmyndigheter og media, til venner og familie.

På denne tiden trodde familien hun fortsatt var i live.

Moren fortalte da gangen at hun fant fred i øyeblikk hun kunne kontrollere – som å gå turer og svømme runder i det lokale svømmebassenget.

– Det som holder meg sterk er venner og familie som ringer og tilbyr deres støtte, folk fra lokalsamfunnet, staten og venner rundt omkring i landet, fortalte hun.

Twitter full av kondolanser

Etter det ble kjent at det var funnet en død person som kunne være Mollie, har det ifølge lokalavisen på jentas hjemsted The Des Moines Register, strømmet inn kondolansene på Twitter.

Faren til Tibbetts skal ha fortalt at datteren var psykologistudent og ønsket å få en doktorgrad og skrive bøker, opplyser CNN.

Donald Trump kommenterte saken tirsdag kveld på et valgmøte i Charleston i Vest-Virginia.

– Dere hørte i dag om den ulovlige innvandreren som tragisk nok kommer fra Mexico. Og dere så hva som skjedde med den vakre unge kvinnen. Det skulle aldri ha skjedd. Ulovlig i landet vårt, sa Trump der.

Her kan du lese mer om