OFRE: Byen Galle på Sri Lanka er sterkt preget av flodbølgens ødeleggelser. Foto: AFP

Vurderer feltsykehus til Sri Lanka

Det kan bli aktuelt for Norges Røde Kors å sende feltsykehus til Sri Lanka, opplyser generalsekretær Jonas Gahr Støre til NTB.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Røde Kors internasjonalt sendte søndag et håndplukket lag med folk som skal forsøke å få oversikt over flomskadene i Sørøst-Asia. Det er forholdene på Sri Lanka som først skal kartlegges. Hva slags hjelp det er behov for, er i ferd med å utkrystallisere seg etter hvert som man får oversikt over skadene, opplyser Gahr Støre til NTB.

TETT PÅ NETT: Gahr Støre svarte VG Netts lesere om katastrofen

I tillegg til feltsykehus kan det bli aktuelt å sende mobile klinikker, vann og vannrenseutstyr, telt for å skaffe folk tak over hodet og lagerhaller til de skaderammede områdene i Sørøst-Asia, opplyser Støre.

Folk fra Norge

Dersom det sendes sykehus til Sri Lanka, kommer det til å følge med folk fra Norge, opplyser Gahr Støre.

Men han understreker at Røde Kors i første omgang trekker på kunnskapene til sine stedlige representanter og organisasjoner. Det er folk i lokalsamfunnene som har den største kompetansen til å skaffe seg oversikt over skadene og vurdere behovet for hjelp. Røde Kors internasjonalt har også utstyrslagre i regionen som man kan hente ut forsyninger fra, opplyser Gahr Støre.

Ifølge oversikten til Røde Kors er det til nå funnet 15.500 etter at flodbølgen rammet Sørøst-Asia søndag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder