LOKALHELT: Santa Claus får drøssevis med brev fra barn fra hele verden. Her på et bilde fra 2009. Foto: Sam Harrel , FR47625 AP SAM HARREL/907-322-7204

Julenissen inn i bystyret på «Nordpolen»

Jo da, du leste riktig. Julenissen (68) har blitt valgt inn av innbyggerne i North Pole i Alaska.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Santa Claus, det er faktisk akkurat det han heter, har sikret seg én av seks plasser i bystyret, melder Newsminer.com.

To uker før valget 6. oktober, ble det klart at to seter i bystyret i North Pole sto åpne. Dermed kastet Santa Claus seg inn i kampen med en iherdig kampanje for å sikre seg ett av dem.

Iført julenissedrakt trålet han byen rundt og tryglet om at byfolket skulle sende inn stemmer. Tirsdag i forrige uke ble stemmene talt opp, og Claus fikk lønn for strevet.

Av byens totalt 2.200 innbyggere ble det registrert 58 innsendte stemmer på Claus. Han vant dermed klart over nummer to på listen, Elyse Dawson, som er pastor i menigheten Assembly of God. Hun fikk 29 stemmer. Men de får altså begge plass i bystyret.

– Litt annerledes

Santa Claus er fra før en kjent mann i bybildet, først og fremst som helårsnisse i byen som er stolt over å spre julestemning året rundt, men også som tidligere president i North Pole Handelskammer. I tillegg er han anglikansk munk, skriver Boston Globe.

– Jeg er en litt annerledes julenisse her oppe, sier Claus til avisen.

Opprinnelig het han Thomas Patrick O' Connor og jobbet blant annet som politi i New York før han flyttet til North Pole. I 2005 fikk han godkjent og registrert navnebytte til Santa Claus. 68-åringen er svært engasjert i arbeidet for barns rettigheter.

Ideen til navneskiftet fikk han etter at en mann for ti år siden ropte ut av vinduet på en forbipasserende bil: «Santa Claus, jeg elsker deg!»!

North Pole ligger 21 km sør-øst for Fairbanks og 2700 km sør for Nordpolen. Kun en håndfull mennesker var til stede da stemmene ble talt opp. Da resultatet ble klart, skal latteren ha runget i den lille forsamlingen.

– Det er en gudegave! Jeg er oppriktig glad for at vi endte opp med disse to kandidatene, sier en av dem som ikke høstet nok stemmer til å få plass i bystyret.

Flere julenissenyheter:

Gladnyhet: Julenissen får nytt hjem i Kina

Nysgjerrig? Denne julenissen tør du ikke tulle med

Lest denne? Den finske julenissen er konkurs

Husker du? Her er julenissens egentlige verksted

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder