VENTET PÅ SVAR: Sara Lopez (t.h.) lette desperat etter broren Jimmy Dejesus (51) (t.v.) - her sammen med moren sin Aida. Foto: PRIVAT og Pontus Höök

Orlando-skytingen: Sara lette desperat etter savnet bror

ORLANDO (VG) Sara Lopez visste lenge ikke om broren Jimmy Dejesus (51), som var på nattklubben i Florida, var i live eller ikke.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

SISTE: Jimmy Dejesus ble bekreftet død mandag formiddag, norsk tid.

Ofrene: Disse er identifisert så langt

Like før midnatt norsk tid utspiller det seg sterke scener utenfor pårørendesenteret, hotellet Hampton Inn, hvor VG er tilstede. Ut fra senteret kommer det en rekke mennesker oppløst i tårer.

Mange gråter mens de forsøker så godt de kan å trøste hverandre etter at det ble offentliggjort en liste over hvem som er blant de skadete. De som ikke fant sine nærmeste på listen antar nok at deres kjære er omkommet, men de har ennå ikke fått noen endelig bekreftelse.

Bakgrunn: Skyting på nattklubb i USA: 50 personer er drept

En pårørende opplyser til VG at de har fått vite at navn på de drepte vil bli offentliggjort klokken 10.00 mandag, lokal tid.

Bekreftet døde: Mer om ofrene

En kvinne roper «Oh my God! I can't believe it».

Flere av dem blir kjørt bort fra stedet, som bare ligger noen kvartaler unna Pulse – en nattklubb for homofile – hvor massakren fant sted.

En av dem som fortsatt venter er Sara Lopez, som selv er lesbisk.

Les også: Politiet har offentliggjort noen av drapsofrene fra Orlando-skytingen

– Beste venn og bror

– Han er min beste venn og min bror, forteller Lopez.

Hun har mange homofile venner som pleier å gå på nattklubb og da hun hørte hva som hadde skjedd, prøvde hun å finne ut hvor broren var.

Les også: Dette vet vi om Omar Mateen - mistenkt for skytingen i Orlando

– Jeg sendte Jimmy en sms, men han svarte ikke. Så ringte jeg ham, men talepostkassen var full og det er ikke vanlig, sier hun til VG.

Etter hvert fikk hun en sms fra en venn som sa at han var ok, men at de ikke kunne finne Jimmy.

– Da hoppet jeg i bilen og begynte å lete etter ham, sier Lopez til VG.

Selv om hun frykter han er død, har ikke Lopez gitt opp håpet om å få se broren igjen.

– Jeg har spredt bilder av Jimmy til media for kanskje er han i live og blir behandlet for skader av en sykesøster som kjenner han igjen fra bildet og kan varsle meg.

Lopez forteller at venner som var inne på nattklubben Pulse har fortalt at de først trodde skytingen var en del av musikken, men at de skjønte alvoret da de så folk falle om på gulvet. Vennene har fortalt at Jimmy havnet bak en vegg av mennesker og at de så at han ikke klarte å komme seg ut.

Faren til gjerningsmannen: – Det handler ikke om religion

Selv legger Lopez bånd på følelsene sine.

– Hvis jeg skulle tillate sjelen min å føle akkurat nå ville jeg ikke klare å snakke. Det eneste som gjør at jeg klarer å stå her er at han har vært min beste venn i så mange år, sier hun og forteller at familien er på vei fra Puerto Rico.

Stille

Hun forteller at det er stille inne på pårørendesenteret.

– Jeg hadde forventet kaos og at mange skulle gråte. Men det er som om alle holder pusten.

VENTER: Ryan Benavidez (t.v.) og Enakai Mpire vet ikke om vennene deres lever. Foto: Pontus Höök

Utenfor pårørendesenteret møter VG Ryan Benavidez og Enakai Mpire, som begge jobber som dragartister på Pulse. De to 27-åringene var ikke på jobb natt til søndag, men kjenner mange som var det. Nå håper de på gode nyheter.

– Vi prøver å finne ut av hvem som faktisk var der, og hvem som klarte å komme seg ut. Men det er flere vi ikke vet noe om ennå, sier Benavidez.

– Hvordan er det å oppleve at dette skjer et sted dere jobber?

– Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg føler akkurat nå. Folkene som jobber på Pulse og de som går der er som en storfamilie, sier Mpire.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder