MÅ BEKLAGE: Den kinsesiske filmregissøren Zhang Yimou har brutt loven om ettbarnspolitikk i hjemlandet sitt. Foto: REUTERS

Brøt Kinas ettbarnspolitikk: Beklager at han fikk tre barn

Regissører Zhang Yimou vil beklage offentlig etter å ha brutt Kinas strenge ettbarnspolitikk.

Artikkelen er over seks år gammel

Etter flere måneder med spekulasjoner om at Zhang Yimou kunne ha så mange som sju-åtte barn, og attpåtil med flere forskjellige kvinner, kom innrømmelsen i dag.

Yimou har to sønner og en datter med sin nåværende kone, og bryter dermed med Kinas strenge, og kontroversielle, ettbarnspolitikk.

- Yimou vil komme med en oppriktig beklagelse til folket, heter det i en uttalelse fra studioet Yimou, som er knyttet til stjerneregissøren.

Blandede reaksjoner

Med filmer som «Raise the Red Lantern» og «Red Sorghum» har Yimou jobbet seg fram til en status som en Kinas fremste regissører. Han regisserte de mektige åpnings- og avslutningsseremoniene da Beijing arrangerte OL i 2008.

Reaksjonene på lovbruddet er blandet på Weibo, Kinas Twitter. Yimou har forklart at spekulasjonene har vært vanskelige å takle for ham og hans familie.

- Han brøt loven uten skam, og likevel sier han at hans liv ble alvorlig rammet av det, skriver en bruker som er kritisk til regissøren.

Åpner for lovendring

Andre ser annerledes på det:

- Hva er galt med å få barn? Er det rett å tvinge gravide kvinner til å ta abort?

Ettbarnspolitikken har vært kontroversiell, og kinesiske myndigheter har i høst åpnet for å endre den. Endringen innebærer at par kan få ha to barn hvis en av foreldrene er enebarn.

Les også

Mer om

  1. Kina

Flere artikler

  1. Kinesiske foreldre vil ha hjelp til å få barn nummer to

  2. Tobarnspolitikken

  3. Filmanmeldelse «The Great Wall»: Hvem skal betale for muren?

  4. Kilder til Bloomberg: Kina vurderer å la folk få så mange barn de selv vil

  5. Kinas ettbarnspolitikk er historie

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder