SJELDENT: Du har kanskje hørt utttrykket «Når det snør i Sahara»? Vel, nå har det gjort nettopp det. Foto: Karim Bouchetata/REX

Se, snø i Sahara!

Nylig snødde det over verdens største varme ørken. Dette skal ikke ha skjedd på 37 år.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det er ikke akkurat slike bilder vi er vant til å se av den enorme ørkenen som dekker store deler av Nord-Afrika. Bildene, som er tatt av frilansfotografen Karim Bouchetaa, viser tynne snølag som har lagt seg over røde sandkorn i Saharaørkenen.

Fotografen forteller at han tok de uvanlige bildene den 19 desember, i den lille algeriske byen Ain Sefra.

– Alle var overrasket over å se snø i ørkenen. Det er et uvanlig syn, sier Bouchetata til The Telegraph.

– Det var fantastisk da snøen falt over sanden og dannet et flott sett av bilder. Snøen var der i én dag, før det smeltet bort, forteller han videre.

Snø har angivelig ikke dalt ned over Saharaørkenen siden 1979, ifølge CNN. Også da skjedde det i den lille landsbyen Ain Sefra, som også er kjent under navnet «Saharaørkenens portinngang». Snøen smeltet da bort etter bare 30 minutter. Byen ligger 1078 meter over havet og er ikke bare et av de tørreste stedene i verden - det er også en av de varmeste. I dette området kan nemlig temperaturen nå mer enn 50 grader.

NASA skriver på sin side at deler av ørkenen ble snølagt i januar 2005.

Her hjemme i Norge må vi derimot se langt etter julestemningen med mindre man bor i de nordligste delene av landet vårt. Ifølge meteorologene står julen i fare for å blåse stort flere steder i landet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder