FØDSELSHJELPER: Nisrin Hajar hjalp til med fødselen da en syrisk kvinne fødte en liten gutt om bord på et fly fra Istanbul til Stockholm. Her er hun med den nyfødte gutten i bakgrunnen. Foto: PRIVAT

Kvinne fødte barn på fly til Stockholm: - Alle fikk panikk

Flyet hadde vært i lufta i rundt halvannen time da dramaet startet. Plutselig hørte en av passasjerene høylydte stemmer og en kvinne som forsøke å få oppmerksomheten til flypersonalet.

Publisert:

Det viste seg at kvinnen i 30-årene var høygravid og begynte å få kraftige veer.

– Hun fødte mens flyet var i midt i luften. Kabinpersonalet fikk sjokk og panikk og ville først nødlande i Ukraina. Da begynte kvinnen å gråte. Hun ville til Sverige, sier Nisrin Hajar til VG.

Hun forteller at kvinnen som er fra Syria bare snakket arabisk og at hun derfor få hjelp av tolk.

Les også: Født i fly - kan bli canadisk statsborger

– Hun var alene med tre barn på reisen og hun var på sin første tur til Sverige. Hun fikk beskjed av flypersonalet om å gå på toalettet for å sjekke om vannet var gått. Hun prøvde virkelig å holde seg, men til slutt klarte hun ikke mer - og 45 minutter før flyet skulle lande i Stockholm fødte hun en liten gutt, forteller Nisrin Hajar til Aftonbladet, som omtalte saken først.

Les også: Svensk kvinne fødte i 11.000 meters høyde

Hun fikk hjelp med fødselen av en tyrkisk kvinne som var utdannet hjelpepleier, men aldri hadde hjulpet til ved en fødsel tidligere.

– Vi la henne ned på gulvet, og etter tre minutter kom babyen til verden, forteller Hajar til VG.

Da barnet var født, klappet de andre flypassasjerene i hendene, forteller Hajar videre.

–Vi la den lille gutten ved morens bryst og han lå der helt til flyet landet. Da vi kom til Arlanda ventet både ambulanse og politi og helsepersonell klippet navlestrengen, forteller Nisrin Hajar som planlegger barselvisit lørdag.

– Jeg har vært bekymret for henne og barnet. Derfor vil jeg gjerne treffe henne og få vite litt mer om hvordan det har gått, sier Hajar.

Fikk du med deg denne? Fødte på fly, prøvde å stikke fra babyen etter landing

Presseansvarlig i Swedavia bekrefter hendelsen til VG.

– Det var et fly fra Istanbul til Arlanda med flyselskapet Pegasus som landet 00.30 i natt. Der var det en kvinne som hadde forløst et barn på flyet, og de møttes da av ambulanse da de landet og ble fraktet til sykehus, sier pressetalsmann Johan Live til VG.

Han har ikke fått noen opplysninger om hvordan det gikk med kvinnen og barnet.

FØDTE OMBORD: Det var ombord i et fly fra dette flyselskapet, Pegasus , kvinnen fra Syria natt til lørdag fødte en liten gutt. Foto: Rune Thomas Ege VG

les også

Her føder kvinnen på flyet ved hjelp av lege på bryllupsreise

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder