ANGREPET: Et NSA-anlegg sør for Salt Lake City i USA. Ansatte i den amerikanske etterretningsorganisasjonen kan ha fått personlige opplysninger stjålet av kinesiske hackere. Foto:Jim Urquhart,Reuters

– Hackere stjal opplysninger om USAs etterretningsagenter

Kinesiske hackere kan ha fått fatt i personlige opplysninger om flere millioner personer med sikkerhetsklarering i USA, ifølge amerikanske medier.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Sensitive opplysninger om ansatte i CIA og NSA, som er kjent for sin verdensomspennende overvåking av internett, kan være på avveie. Også spesialsoldater i det amerikanske forsvaret er muligens rammet.

Det melder nyhetsbyrået AP, med henvisning til opplysninger fra amerikanske tjenestemenn som ikke ønsker å bli navngitt. Også avisa Washington Times omtaler saken.

Senere har amerikanske medier hevdet at så mange som 14 millioner nåværende og tidligere offentlig ansatte ble rammet i denne hacking-operasjonen.

Les også: Snowden: En NSA-ansatt kan få tak i hvem som helst sine e-poster

I tillegg må de som skal sikkerhetsklarerers, oppgi informasjon om familiemedlemmer. Amerikanske myndigheter frykter nå at opplysningene kan brukes til utpressing av etterretningsfolk og soldater og deres slektninger.

Samtidig som amerikanske medier presenterer nye opplysninger om hackingen av OPM, har USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Susan Rice hatt møter med en av Kinas øverste militære ledere.

Fått med deg dette? Støre vil ikke hjelpe Snowden til Norge

Rice og general Fan Changlong var enige om at militæret i USA og Kina bør utvikle «en mer varig og produktiv relasjon», ifølge en uttalelse fra Det hvite hus.

I tillegg var de angivelig enige om behovet for å redusere uenighetene mellom de to stormaktene om spørsmål som angår datasikkerhet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder