Berlin-angrepet: Sjåfør skal ha blitt skutt med hjemmelaget våpen

Sjåføren Lukasz Urban (37), som ble drept under angrepet i Berlin, skal ha blitt skutt med et hjemmelaget våpen.

Geir Molnes
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Sikkerhetskilder opplyser til avisen Süddeutsche Zeitung at lastebilsjåføren som ble drept av gjerningsmannen ikke ble drept med et vanlig håndvåpen, men med et selvlaget «skyteinstrument». Det er ikke funnet noen kule etter skuddet, opplyser kildene til avisen.

FÅ OVERSIKT: Dette vet vi om angrepet

Politiet fortsetter sin klappjakt på massedrapsmannen som kjørte inn i en folkemengde på et julemarked i Berlin på mandag. Tunisieren Anis Amri er etterlyst for angrepet. Han skulle ha blitt sendt ut av landet, og var allerede under etterforskning for terrorforberedelse.

Ble funnet død i semitraileren

Ifølge avisen Bild skal den drepte polske sjåføren Lukasz Urban (37) ha vært i live under dødskjørselen. Han ble funnet død i semitraileren. Tysk påtalemyndighet har opplyst at sjåføren både var knivstukket og skutt.

Bakgrunn: IS tar på seg skylden for Berlin-angrep

Ifølge nyhetsbyrået DPA ble den polske sjåføren først skutt med et småkalibret våpen etter at semitraileren hadde stanset, og etterforskere lurer på om han kan ha forsøkt å stanse angriperen ettersom han også bar tydelige tegn på å ha vært i en slåsskamp.

– Må ha kjempet imot

– Han må ha kjempet imot. Tilsynelatende trakk terroristen en kniv og stakk flere ganger, mens polakken grep fatt i rattet for å redde menneskeliv, sier en ikke navngitt etterforsker til Bild.

Sjåfør Urbans fetter Ariel Zurawski, som også var hans arbeidsgiver, sier han ble bedt om å identifisere liket.

– Ansiktet hans var oppsvulmet og blodig. Han var knivstukket og skutt, forteller Ariel Zurawski til den polske TV-kanalen TVN, ifølge nyhetsbyrået AP.

– Han er mitt søskenbarn. Jeg har kjent ham siden han var et barn. Jeg kan garantere for ham, sa Zurawski til AFP.

Firmaets transportssjef, Lukasz Wasik, beskriver den drepte 37-åringen som en «god, stille og ærlig person som var dedikert i jobben sin».

– Jeg tror ikke han ville ha gitt opp kjøretøyet, men forsvart seg til siste slutt om han ble angrepet, sier Wasik til en annen TV-kanal, TVP.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder