KYSSEMARATON: Bilder som dette skal snu hat til kjærlighet. Til høyre ser vi Helmsley-bygningen på Manhattan ikledd regnbuens farger.

KYSSEMARATON: Bilder som dette skal snu hat til kjærlighet. Til høyre ser vi Helmsley-bygningen på Manhattan ikledd regnbuens farger. Foto: INSTAGRAM og REUTERS

Homofile verden over sprer kyssebilder etter Orlando-terroren

Sosiale medier flommer over av ømme kyss mellom menn – som en reaksjon på at terroristen skal ha hatet homofile.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Mennesker over hele verden sørger med dem som er rammet etter skytemassakren i Orlando.

Bakgrunn: Alt om terroraksjonen

Lest denne? Dette vet vi om gjerningsmannen

Ikke bare bader sosiale medier i regnbuens farger for å vise sin sympati – og for å hedre ofrene og de berørte etter grusomhetene som utspant seg i nattklubben for lesbiske og homofile natt til søndag. Nå trender hashtaggen #twomenkissingInstagram og Twitter, med bilder av menn som kysser.

Tusenvis med bilder strømmer på.

«#twomenkissing ... Beste måten å reagere i dag. Med kjærlighet. #Orlando», skriver amerikaneren Carl Sciortino på Twitter under bilde av seg og kjæresten.

Foto: Instagram

«Verden trenger mer kjærlighet i dag, ikke mer hat», skriver en annen, Skye Joseph Bartlett under bilde av seg og forloveden.

«Å se #twomenkissing må aldri være årsak til vold eller trangsynthet. Det bør varme våre romantiske hjerter», skriver briten Steven Wood.

Tidslinje: Dette vet vi om hendelsesforløpet

«Etter søndagens tragedie har hashtaggen #Twomenkissing» sprunget ut fra alle som vil vise solidaritet med de overlevende sorg over alle som mistet sine liv», skriver PrideToronto på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BGn0tYcHLs_

Også kvinner kysser hverandre under #twowomenkissing, selv om de ikke er like mange.

VGs Morten Hegseth om «det nye homohatet»: «For meg handler ikke massakren i Orlando om at Trump slår politisk mynt på muslimhatet sitt, eller om våpenpolitikken i USA er for liberal eller ikke. Dette handler utelukkende om at over 50 homofile har blitt drept fordi de er homofile. Det er så hatefullt at jeg nekter å skjenke terroren flere hjerter og emoji-roser snart.» Les hele kommentaren her

Stamgjester på nattklubben: – Gjerningsmannen var her ofte

I tillegg til terroristen Omar Mateen (29) ble 49 mennesker drept i skytemassakren natt til søndag. Ytterligere 53 er såret. Drapsmannens far, Mir Seddique, uttalte allerede søndag at angrepet kunne være motivert av et hat overfor homofile.

Nattklubben ble dødsfelle: «Han har oss, han er her inne med oss»

I Roma deltok LHBT-støttespillere i går i en minnestund med levende lys like ved Colosseum, der byen dagen før holdt sin egen homoparade. Mandag kveld strålte Eiffeltårnet i Paris i alle regnbuens farger.

Edward (34) beskyttet kjæresten: Ble skutt i ryggen

Regnbueflagget er et symbol for rettighetene og frigjøringskampen til homofile, lesbiske, bifile og transpersoner.

P3-Silje i tårer: – Følelser jeg ikke har kjent på på veldig lenge

Jean Wyllys, Brasils mest kjente åpent homofile kongressrepresentant, skriver på Facebook at han tar sterk avstand fra angrepet, men også homofobien som er en dødelig trussel også i hans eget land. Ifølge ham blir 300 mennesker drept i Brasil hvert år på grunn av sin seksuelle legning.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Selv Narendra Modi, statsminister i India, et land der homoseksualitet er forbudt ved lov, har twitret sine kondolanser. Canadas progressive statsminister Justin Trudeau er også tydelig i sin støtte til LHBT-samfunnet i sine kondolanser.

Sønnen tryglet mamma om hjelp: – Nå kommer han

I Pakistan er homoseksualitet strengt forbudt, og straffes hardt. Statsminister Nawaz Sharif er likevel tydelig i sin kondolanse, der han blant annet skriver:

«Ingen uskyldig mann, kvinne eller barn skal noensinne være redd for å bli skutt eller drept for å være den de er, i et moderne og demokratisk samfunn. Det strider mot alle prinsipper av mangfold, toleranse og menneskelighet som vi har kjempet for.»

Terroristens far: – Han brydde seg ikke om kone og sønn

Christopher Hansen: Overlevde skrekkangrepet

Artikkelen fortsetter under bildet.

HOMO-PARADE : Lørdag var det homo-parade i Roma, like ved Colosseum. I går sørget mennesker på samme sted, med dem som ble rammet i Orlando. Foto: AFP

Spørsmålet om homofiles rettigheter er brennaktuelt i USA etter at amerikansk høyesterett i juni fjor fastslo at par av samme kjønn har en fundamental rett til å gifte seg, og at enkeltstater ikke lenger kan si at ekteskap er forbeholdt heteroseksuelle.

Les også: Kjendiser jubler for likekjønnede ekteskap

Artikkelen fortsetter under videoen.

Siden rettsavgjørelsen, som skapte storm blant mange kristne og konservative, har LHBT-organisasjonene måttet kjempe mot diskriminering på andre områder: Som at homoseksuelle og andre medlemmer av LHBT-samfunnet kan nektes ansettelser, leie av bolig, og tilgang til offentlige og private tjenester.

Les også: Arnold hyller homorettigheter

Den seneste striden har stått om retten for transseksuelle til å bruke de toalettene de vil. President Obama har fått mye pepper fra opposisjonen for å støtte en fleksibel ordning der transseksuelle kan få bruke det toalettet som passer til det kjønnet de identifiserer seg mest med.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder