FLOMRAMMET: Den kristne lobbyisten Tony Perkins er blant dem som er rammet av flomkatastrofen i Texas. Foto: Mario Anzuoni Reuters

Hevdet orkan var straff fra Gud - ble selv rammet av flom

NEW YORK (VG) Den kristne lobbyisten Tony Perkins har
tidligere hevdet at Gud sender naturkatastrofer for å straffe homofile. I fjor sommer ble huset hans oversvømt av flom.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I en tidligere versjon av denne saken skrev VG at Tony Perkins mistet huset søndag 27.08.2017, i flommen som da rammet Texas. Det viser seg å være feil.

Tony Perkins ble rammet av flom, men det skjedde i august 2016 i Louisiana. VG har derfor rettet i denne artikkelen.

Lederen for den kontroversielle kristne organisasjonen Family Research Council har lenge drevet et aggressivt korstog mot homofili, og har blant annet hevdet at pedofili er et «homofilt problem».

Han har også slått fast at homofili strider mot evolusjonen, og sammenlignet det med å være avhengig av alkohol eller narkotika.

– Beskjed fra Gud

I forbindelse med den tropiske stormen Joaquin i 2015, som skapte store ødeleggelser på Bahamas og Bermuda, var han blant dem som hevdet at katastrofen var Guds reaksjon på lovendringen som ga homofile mulighet til å gifte seg.

– Folk på venstresiden forsøker å latterliggjøre det, men mange har opplevd opp gjennom historien at Gud forsøker å gi oss en beskjed gjennom naturkatastrofer, sa Perkins i radioshowet sitt i forbindelse med et intervju med Jonathan Cahn.

VG møtte frivillige hjelpearbeidere i Houston: Når våre naboer trenger hjelp, så hjelper vi

I august 2016 ble Perkins selv rammet av flom, skrev blant annet The Telegraph.

På sitt eget radioshow karakteriserte han uværet som en flom med «bibelske proporsjoner», og han forteller hvordan familien ble tvunget til å flykte fra hjemmet i en kano.

– Vi måtte flykte fra hjemmet vårt lørdag med kano, fortalte han, og la til at «Gud prøver å si oss noe».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder