HOLDT FANGET: Caitlan Coleman, ektemannen Joshua Boyle og to av deres barn. Bildet er hentet fra en Youtube-video sluppet av Taliban i desember i fjor. Foto: Handout Reuters

Frigitt etter kidnapping – sier kidnapperne drepte datteren hans

Joshua Boyle (33) og familien ble holdt som gisler i Afghanistan i fem år. Han sier kidnapperne drepte datteren hans.

Artikkelen er over to år gammel

Boyle og kona Caitlan Coleman (31) ble bortført da de var på ferie i Afghanistan i 2012. Siden har de blitt holdt som gisler av Haqqani-nettverket, som har tette bånd til Taliban.

Fredag returnerte familien til Canada, etter å ha blitt frigitt i forbindelse med en aksjon fra det pakistanske forsvaret.

Nyhetsbyrået AP skriver natt til lørdag at Boyle sier Haqqani-nettverket drepte datteren hans og voldtok kona hans.

Ifølge nyhetsbyrået sa han det etter å ha landet i Canada sammen med kona Caitlan og deres tre barn. AP skriver også at paret fikk fire barn under fangenskap hos Taliban.

Var fanget i fem år: Slik overlevde norsk-amerikansk soldat som Taliban-gissel

«Den pakistanske hæren har reddet fem vestlige gisler inkludert én canadier, hans amerikanske kone og deres tre barn fra terroristenes varetekt», het det i gårsdagens uttalelse fra det pakistanske forsvaret, gjengitt av nyhetsbyrået AFP.

I 2014 ble denne videoen sluppet av paret som ber om hjelp:

Coleman var gravid da ekteparet ble bortført like utenfor Kabul og tatt til fange av Taliban i 2012. I årene som fulgte fikk paret ytterligere tre barn sammen, ifølge AP.

Paret reiste gjennom Afghanistan i forbindelse med en tur gjennom tidligere sovjetrepublikker i Sentral-Asia, deriblant Kasakhstan, Tadsjikistan og Kirgisistan.

Det pakistanske utenriksdepartementets talsmann Nafees Zakaria sier at familien ble reddet etter et tips fra amerikansk etterretning. Han sier dette viser Pakistans vilje til å kjempe mot en felles fiende når USA deler informasjon, skriver NTB.

Det siste bildet: Fotograf og tolk drept i Taliban-bakhold

Haqqani-nettverket har stått bak en rekke angrep mot amerikanske og andre NATO-styrker i Afghanistan, og USA har lenge kritisert Pakistan for ikke å gjøre nok i kampen mot nettverket.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder