SNAKKER SIKKERHET: Silvio Berlusconi, her i november sammen med Sicilias nyvalgte president, partifellen Nello Musumeci, sier han vil gjenopprette sikkerheten i Italias gater. Foto: REUTERS

SNAKKER SIKKERHET: Silvio Berlusconi, her i november sammen med Sicilias nyvalgte president, partifellen Nello Musumeci, sier han vil gjenopprette sikkerheten i Italias gater. Foto: REUTERS Foto: ANTONIO PARRINELLO / X03144

Berlusconi lover å kaste ut 600.000 illegale innvandrere

Italias skandaleombruste eks-statsminister Silvio Berlusconi lover å kaste ut 600.000 illegale papirløse innvandrere fra landet om sentrum-høyre koalisjonen han fronter får flertall i parlamentvalget 4. mars.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den 81 år gamle straffedømte milliardæren og mediemogulen har atter maktet å samle høyresiden i Italia.

Nå satser Silvio Berlusconi på at hans eget parti, Forza Italia, skal regjere i en koalisjon med de innvandringsfiendtlige separatistene i Lega Nord og Fratelli d’Italia – Italias brødre, som har røtter i fascistbevegelsen, den nyfascistiske Nasjonalalliansen og utbrytergruppen Sosial Aksjon, grunnlagt av diktatoren Benito Mussolinis barnebarn, Alessandra Mussolini, i 2003.

I et TV-intervju med Berlusconi, som fant sted etter at seks afrikanere ble skutt i byen Macerata i regionen Marche på lørdag, sier den tidligere statsministeren at ulovlig immigrasjon er blitt en «sosial bombe som kan eksplodere når som helst».

ARRESTERT: 28 år gamle Luca Traini, som tidligere forsøkte å stille til valg for Lega Nord, ble arrestert for angrepet på seks afrikanere i Macerata. Foto: TT/NTB SCANPIX

Skytingen fant sted bare dager etter at 18 år gamle Pamela Mastropietro ble funnet drept i nærheten av Macerata. Den unge kvinnen ble funnet partert og gjemt i to kofferter. En nigeriansk mann, som ifjor ble nektet politisk asyl i Italia, er arrestert i forbindelse med drapet.

Matteo Salvini, Lega Nords leder, tar avstand fra skytingen.

– Men det er ingen tvil om at invasjonen av innvandrere har bidratt til å skape en rekke sosiale sammenstøt. Jeg kan knapt vente på dagen vi får en mulighet til å regjere, gjenopprette sikkerhet, rettferdighet og ro, erklærer Salvini.

les også

Italia klarer ikke ta i mot flere flyktninger: Skal vi bare la dem dø?

Silvio Berlusconi mener at det store antallet illegale innvandrere i Italia er blitt et sikkerhetsproblem.

– Innvandringen er blitt et viktig spørsmål. Etter flere år med en venstrevridd regjering har vi nå 600.000 innvandrere i landet uten papirer, som ikke har lov til å oppholde seg her, fastslår den politiske ringreven, som nok en gang tar den sterke misnøyen i folkedypet på kornet.

les også

Italia trygler om hjelp til ta imot båtflyktninger

OMRINGET: Politiet omringer bilen til Luca Traini etter angrepet på seks afrikanere i Macerata, hvorav fire av dem ble alvorlig såret. Foto: AFP

– Vi anser det som absolutt nødvendig å gjenvinne kontrollen over situasjonen, tilføyer Berlusconi, som lover å bruke store ressurser på politi og sikkerhet.

– Politiet skal igjen bli synlige i gatene. De skal patruljere sammen med soldater og gjenopprette tryggheten, lover Silvio Berlusconi.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder