Må forklare seg

(VG Nett) Lynndie England (21)sjokkerte en hel verden da bildene av hennes behandling av irakiske fanger ble kjent. Nå må hun forklare seg for amerikanske myndigheter.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

FOR KRIGSRETT: Lynndie England (21) Foto: AP

Først etter at Lynndie England har forklart seg i den militære høringen, vil det bli tatt stilling til hvorvidt saken skal taes videre for behandling i retten.

Den unge kvinnelige amerikanske soldaten har figurert på flere rystende torturbilder fra Abu Ghraib-fengselet utenfor Bagdad. Et av bildene viser den kvinnelige vokteren med en naken krigsfange i hundehalsbånd. Et annet bilde viser Lynndie England - med en sneip i munnviken - som peker ned mot kjønnsorganene til en naken krigsfange.

Mishandlingen i Abu Ghraib-fengselet ble unisont fordømt i hele verden, da bildene dukket opp i april. Bush-administrasjonen sier at kun en liten gruppe har stått bak mishandlingen, og hevder de aldri har tillatt slik behandling av de irakiske fangene. President Bush sier han «ble kvalm» av bildene og at behandlingen av fangene «ikke representerer det USA jeg kjenner».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder