Kan være 3000 nordmenn i området

Utenriksdepartementet og norske turoperatører arbeidet søndag med å skaffe oversikt over situasjonen for nordmenn på feriesteder i Thailand og på Sri Lanka.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

- Vi arbeider med å skaffe oss best mulig oversikt over situasjonen, men det er for tidlig å si noe konkret, sier informasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Cathrine Andersen til NTB.

Turoperatøren Star Tour har ikke fått meldinger om at noen av deres turister er blitt skadd.

- Vi har vært i kontakt med Phuket, og har ikke fått melding om at noen av de 460 turistene som reiser med oss, er skadd, opplyser informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour til NTB.

Hun tipper at rundt 1.500 turister har reist til Sør-Thailand med norske charteroperatører, men tallet på nordmenn i området er trolig langt høyere. Mange reiser på egen hånd og det er kanskje om lag 3.000 norske turister der.

Petersson opplyser at flyplassen i Phuket ventelig åpner igjen i løpet av søndagen.

- Uoversiktlig

Utenriksdepartementet sier at situasjonen er uoversiktlig. Det er vanskelig å få kontakt med folk, fordi telefonlinjene flere steder er brutt.

- Dessuten forlater folk området for å komme seg unna, sier Andersen.

Hun tror det vil ta noe tid før Utenriksdepartementet har skaffet seg de nødvendige informasjoner.

Heller ikke Ving og Saga har fått melding om noen skadde etter at flodbølgen rammet turistbyen Patong på halvøya Phuket i Thailand der mange nordmenn er på ferie.

Oversvømmelse

- Våre representanter i Phuket opplyser at en flodbølge rammet byen søndag kl. 10 lokal tid. Flodbølgen førte til oversvømmelse, og en del veier er uframkommelige, sier Star Tours Lena Petersson.

- Vi har ikke fått noen oppdatert rapport fra Phuket. Våre representanter på stedet jobber med å få oversikt over skadene etter at flodbølgen rammet halvøya, sier markedssjef Ivar Nohr i Ving.

Ving har også turister på Sri Lanka, men markedssjefen hadde søndag morgen ikke fått meldinger om hvordan det står til med dem.

Sagas informasjonssjef Marie-Anne Zachrisson er bekymret for sine turister i byen Patong på halvøya Phuket i Thailand etter flodbølgen 2. juledag.

- Vi har fått meldinger om det som er skjedd og venter på ytterligere informasjon fra våre representanter på stedet, sier Zachrisson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder