Dronningmoren 101 år

(VG Nett) Dronningmoren feiret i dag sin 101-årsdag sammen med familien hjemme på Clarence House - bare to dager etter at hun ble utskrevet fra sykehus.

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

Den britiske dronningmoren Elizabeth kom ut og hilste på alle som hadde samlet seg foran Clarence House for å feire hennes 101-årsdag lørdag. Over 7000 «fans» hadde møtt opp for å gratulere henne med den store dagen.

Blomster og ballonger

Mange barn hadde ventet lenge utenfor Clarence House for å gi henne blomster, kort og ballonger på bursdagen. Hun slo av en prat med flere av dem. Folk viftet med flagg og hadde med seg plakater med gratulasjoner på.

Etter å ha tatt imot blomsterbuketter og hilsener satte dronningmoren seg inn i sin velkjente golfbuggy som kjørte henne rundt for å hilse på menneskemengden.

Prins Charles deltok også på bestemorens bursdag til tross for at han falt av hesten under en polo-kamp fredag. Han hadde tilbragt natten på sykehus, men var ifølge Ananova fast bestemt på å delta på feiringen. Sønnene prins William og prins Harry var også med.

Fire generasjoner kongelige

Prinsesse Maragarets datter, Lady Sarah Chatto hadde med seg mannen Daniel og deres to små barn - og dermed var det fire generasjoner kongelige samlet på bursdagsfesten.

Vellykket behandling

Dronningmoren fikk en blodoverføring før hun ble skrevet ut av sykehuset torsdag. Ifølge talskvinnen har behandlingen vært vellykket og hun har fått hvile etter et hektisk program den siste tiden. Blodoverføringen skal ha tatt åtte timer for ikke å bli for anstrengende for henne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder