Armenia uten leder

Moskva: Armenia sto onsdag uten noen fungerende leder, etter at president Levon Ter-Petrosian tirsdag kunngjorde sin avgang.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER 21 ÅR GAMMEL

Ter-Petrossian trekker seg fra vervet som statssjef etter kritikk mot hans holdning til den omstridte enklaven Nagorno-Karabakh.

I den senere tid har flere av Ter-Petrosians nære medarbeidere vendt ham ryggen som følge av de opphissede diskusjonene om enklavens framtid. Den armenske presidenten er blitt beskyldt for usikkerhet og handlingslammelse i dette viktige spørsmålet.

Ter-Petrosian har nektet å sanksjonere - altså formelt godkjenne - et vedtak i nasjonalforsamlingen om å annektere Nagorno-Karabakh. - For ikke å utløse en alvorlig destabilisering av situasjonen, velger jeg nå å gå frivillig, sa Ter-Petrosian tirsdag.

Nagorno-Karabakh tilhører formelt Aserbajdsjan, selv om folkeflertallet i området er av armensk avstamming. Enklaven erklærte seg uavhengig mot slutten av 1980-tallet, og Armenia har senere tatt kontroll over både selve Nagorno-Karabakh og områdene omkring.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder