ANKLAGET: Brett Kavanaughs kandidatur til høyesterett vil avhenge av Senatets avgjørelse, som vil finne sted fredag. Foto: Manuel Balce Ceneta / Reuters

Medier: Det hvite hus mener det ikke er hold i overgrepsanklagene mot Kavanaugh

Ifølge The Wall Street Journals kilder har Det hvite hus gått gjennom rapporten fra FBI, og konkludert at det ikke er hold i overgrepsanklagene mot Brett Kavanaugh.

The Wall Street Journal skriver onsdag kveld amerikansk tid at Det hvite hus er ferdig med å se over intervju-rapportene fra FBIs undersøkelser i Kavanaugh-saken. Konklusjonen er at det ikke finnes støtte for anklagene i rapporten, ifølge ikke navngitte kilder i Det hvite hus.

Også NBC melder at Det hvite hus har gått over bakgrunnsopplysninger fra rapporten, og ifølge en talsperson er administrasjonen «helt sikker» på at Kavanaugh vil godkjennes av Senatet.

Torsdag vil Senatet motta FBIs rapport om overgrepsanklagene mot Brett Kavanaugh, Donald Trumps kandidat til høyesterett, mot Christine Blasey Ford.

les også

FBI-rapport om Kavanaugh ventet torsdag

Ifølge The Wall Street Journals kilder har altså Det hvite hus, ikke overraskende, konkludert med at det ikke finnes bevis for disse. Kavanaughs skjebne vil likevel avgjøres av Senatet, som mottar rapporten torsdag. Så vil det antagelig voteres i saken lørdag.

Det hvite hus har avvist å kommentere Wall Street Journal opplysninger.

Opprop fra professorer

I kjølvannet av Ford og Kavanaughs følelsesladde høringer i forrige uke har spesielt Kavanaughs uttalelser blitt ettergått i sømmene.

Mens Donald Trump har gitt sin fulle støtte til egen kandidat, har Demokrater i Senatet uttrykt bekymring for at FBI ikke får gjennomført en grundig nok etterforskning før avstemningen. I avisen New Yorker forteller flere vitner til det påståtte overgrepet at de er overrasket over å ikke ha fått anledning til å uttale seg til FBI.

Republikanske representanter frykter på sin side at Det hvite hus og presidentens uttalelser om Ford har gjort det vanskeligere å sikre flertall.

les også

Christine Blasey Ford vil gi dokumenter til FBI

I avisen New York Times har over 1000 jusprofessorer underskrevet på et brev tilsendt Senatet. Budskapet i brevet er at Kavanaughs uttalelser under høringen diskvalifiserer ham som høyesterettsdommer, på bakgrunn av holdningene og den «juridiske karakteren» han utviste.

Blant annet heter det i brevet at Kavanaugh «fremsto aggressivt overfor spørsmålsstillerne», og at han kalte høringen «et kalkulert og orkestrert politisk stikk».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder