OMBORD: En av de 531 passasjerene ombord flyet fra Dubai, var rapperen Vanilla Ice, som beskriver opplevelsen som «syk». Foto: DANNY MOLOSHOK / X01907

Vanilla Ice ombord Dubai-flyet som ble satt i karantene i New York

Et Emirates-fly ble satt i karantene etter at 19 personer ble syke på et fly fra Dubai til New York City. En av de 531 passasjerene ombord var ingen annen en rapper Vanilla Ice.

Flyet som landet på John F. Kennedys internasjonale flyplass rundt 09:00 onsdag, ble satt i karantene da flere passasjerene ble dårlig på flyreisen.

Det ble først meldt at rundt 100 av de 531 passasjerene ombord på flyet skal ha rapportert at de føler seg dårlige. Senere ble det kjent at 10 personer ble fraktet til sykehuset Jamaica Hospital for medisinsk behandling. Blant disse var syv besetningsmedlemmer og tre passasjerer.

I tillegg skal ni personer til ha blitt erklært syke, ifølge Eric Phillips, talsperson for byens ordfører, Bill de Basio. Disse ønsket dog ikke medisinsk behandling, skrev han på Twitter.

BRAKT TIL SYKEHUS: 10 personer skal ha blitt brakt til sykehuset for medisinsk oppfølging. Foto: PETER FOLEY / EPA

To mannlige passasjerer skal ifølge piloten, ha hatt svært høy feber mens resten skal ha hostet uavbrutt, skriver ABC News.

UNDERSØKT: Alle passasjerene ble undersøkt av helsepersonell før de fikk lov til å forlate flyet. Foto: SOCIAL MEDIA / X04130

Ombord flyet var også den kjente rapperen Vanilla Ice, som beskrev situasjonen som «syk» på Twitter.

– Så jeg landet akkurat i New York fra Dubai og nå står jeg fast på rullebanen med 1000 politi, ambulanse og brannbiler. Dette er sykt, skrev han.

Fra det VG kjenner til, var rapperen ikke en av de 19 som ble rapportert syke.

SYKE: Totalt 19 personer ble syke på et fly fra Dubai til New York onsdag morgen. Foto: SOCIAL MEDIA / X04130/ Larry Coben via REUTERS

Ifølge Phillips var representanter fra «U.S Centers for Disease Control and Prevention» på stedet for å undersøke hva årsaken til sykdom kan ha vært.

Phillips skriver videre på Twitter at noen av passasjerene kom fra Mecca, som for tiden opplever utbrudd av influensa, før de steg ombord i flyet fra Dubai til New York, noe som kan indikere at det er influensa passasjerene har fått.

les også

Millionbrekk ved Arlanda flyplass

Ifølge han og Emirates skal nå alle passasjerene ha fått lov til å forlate flyet etter å ha blitt undersøkt av helsepersonell.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder