BOKKLAR: Tidligere førstedame Michelle Obama kommer med bok til uken. Der får blant annet Donald Trump gjennomgå. Foto: Nilsson, Thomas / VG

Michelle Obama om Trump: – Satte livet vårt i fare

I en bok som kommer ut til uken, skriver USAs tidligere førstedame at hun reagerte med sjokk da Donald Trump ble valgt til president.

 • NTB
 • Erlend Fernandez Stedding
 • Carina Hunshamar

Artikkelen er over ett år gammel

I et utdrag The Washington Post har fått tak i står det blant annet at Michelle Obama aldri kommer til å tilgi Donald Trump for at han betvilte at ektemannen Barack Obama var født på Hawaii.

«Hele fødselsattest-saken var galskap og ondsinnet (...) men det var også farlig (...) Hva om en ustabil person med våpen hadde kommet til Washington? Hva om den personen gikk etter jentene våre? Donald Trump satte familien vår i fare. Og jeg kommer aldri til å tilgi ham for det», skriver hun.

Gir Trump det glatte lag

Michelle Obama skriver også at hun prøvde å «stenge det hele ute» da hun innså at eiendomsmagnaten fra New York skulle bli hennes ektemanns etterfølger i Det hvite hus.

I boken «Becoming», som kommer ut tirsdag, gir hun Trump det glatte lag for å ha skrytt av seksuell trakassering av kvinner i 2005. Hun sier kommentaren hans på et opptak gjort av programmet «Access Hollywood» i praksis betyr: «Jeg kan skade deg og slippe unna med det», melder nyhetsbyrået AP, som også har skaffet seg et tidlig eksemplar av boken.

TRUMP-KRITIKK: Bildet viser det norske omslaget av «Becoming», som har fått navnet «Min historie» i Norge. Foto: Crown

Trump beskyldes også for å bruke kroppsspråk til å plage Hillary Clinton i en TV-debatt før valget i 2016. Hun sier Trump fotfulgte Clinton rundt på scenen, sto for tett inntil henne og prøvde å få henne til å fremstå som liten.

Se episoden det er snakk om i boken her:

Et komplisert forhold

Boken er delt inn i tre deler: «Becoming Me», «Becoming Us» og «Becoming More».

I boken forteller den tidligere førstekvinnen om sitt kompliserte forhold til den politiske verden. Hun skriver at bakgrunnen hennes ikke er den som vanligvis tilhører hverken en president eller førstekvinne.

Den første delen av boken tar for seg livet i Chicago, og diskuterer offentlig utdanning, rase og klasse. I den andre delen av boken forteller hun om forholdet til Barack Obama, og hvordan det var å stifte familie med ham.

I den tredje delen forteller Obama om livet som offentlig person. Hun forteller om synet sitt på det hun har etterlatt seg, og det hun har fått til i sin periode som USAs førstekvinne. Hun skriver at da hun deltok på kampanjer for ektemannens gjenvalg i 2012, følte hun seg «hjemsøkt» av måten hun hadde blitt kritisert og forhåndsdømt på, på grunn av hudfargen sin.

Les også

Mer om

 1. Amerikansk politikk
 2. Michelle Obama
 3. Donald Trump

Flere artikler

 1. Michelle Obama om tiden med Trump som president: Jeg har ligget våken om natten, rasende over ting som har skjedd

 2. Pluss content

  Michelle Obamas hete comeback

 3. Trump truer med å suspendere Kongressen og tvinge gjennom utnevnelser

 4. Max Boot snudde ryggen til Trump og det republikanske partiet

 5. Talen om rikets tilstand: Isfront mellom Pelosi og Trump

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder