JEG ER SMARTEST: USAs president Donald Trump mener han ville vunnet en IQ-test i konkurranse med utenriksminister Rex Tillerson. Det hevder presidenten i et intervju med magasinet Forbes etter at Tillerson skal ha kalt ham en «idiot» i juli. Foto: Yuri Gripas Reuters

Trump utfordrer Tillerson til IQ-test

I forrige uke kom nyheten om at USAs utenriksminister skal ha kalt president Trump en «idiot». Nå hevder Trump at han har høyest IQ.

Eirik Elvevold
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

I forrige uke skrev nyhetskanalen NBC at USAs utenriksminister Rex Tillerson skal ha kalt Trump en «idiot» på et møte i Pentagon.

Møtet NBC refererer til skal, ifølge tre sentralt plasserte kilder, ha funnet sted 20. juli - mellom Tillerson, flere andre ministre og medlemmer av det nasjonale sikkerhetsrådet.
Få timer etter at saken ble publisert, tok Tillerson til talerstolen og sa at Trump er en smart mann.

– Jeg kommer ikke til å befatte meg med slike smålige ting, sier han om det omtalte møtet.
Bli kjent med Tillerson: Ble kåret til verdens 25. mektigste mann

Se: Tillerson møter pressen etter «idiot»-kommentar (saken fortsetten under video):

Trump: – Jeg vinner en IQ-test

Heller ikke Trump likte saken. Mens Tillerson holdt sin pressekonferanse, skrev presidenten på Twitter at «NBC News er falske nyheter og enda mer uærlig enn selv CNN».


Men «Idiot»-saken må likevel ha festet seg. I et nytt intervju, utfordrer han nemlig utenriksministeren til en IQ-test for å avgjøre spørsmålet - en gang for alle.

– Jeg tror det er fake news, men hvis han sa det, tror jeg at vi må sammenligne IQ-tester. Og jeg kan fortelle deg hvem som kommer til å vinne, sier Trump til magasinet Forbes.
Se også: Donald Trumps første kone, Ivana Trump, forteller at presidenten ber henne om Twitter-råd.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder