«SPIDER-GOAT»: Den kroatiske bonden Zoran Paparic viser frem geitekjeet med åtte bein som nylig ble født i byen Kutjevo. Foto: Pa Photos

Se, en geit med åtte bein!

Da den kroatiske bonden Zoran Paparic fikk se det åttebeinte geitekjeet måtte han ringe naboen for å forsikre seg om at han ikke hadde gått fra forstanden.

  • Eivind Lindkvist Johansen

Artikkelen er over seks år gammel

Geita ble født i den kroatiske byen Kutjevo for kort tid siden og Paparic forteller at moren til den lille krabaten også fødte to velskapte geitekje, melder den britiske avisen The Independent.

Veterinærer har fortalt bonden at geitas utseende og fysikk trolig skyldes en uutviklet tvilling. Teorien støttes også av det faktum at dyret ble født med både mannlige og kvinnelige kjønnsorganer.

- Alt er dobbelt med ham. Sarka, (moren til geita, journ.anm), som jeg har hatt i tre år, har født et naturens mirakel. Dette er hennes fjerde fødsel og hun får alltid trillinger, sier Paparic til nettstedet InSerbia.

Ifølge bonden har den nyfødte geita flere ganger forsøkt å stå på sine åtte bein - uten å lykkes.

Måtte ringe naboen

Etter den utrolige fødselen forteller bonden at han måtte ringe etter hjelp.

- Jeg telte beina hans og trodde jeg så syner. Jeg ringte naboen for å forsikre meg om at jeg ikke hadde blitt gal, forklarer Paparic.

BLE SJOKKERT: Bonden Zoran Paparic kunne ikke tro hva han så når han oppdaget det nyfødte geitekjeet. Foto: Pa Photos

I påvente av at geita skal få et navn har flere britiske aviser kommet med flere kreative navneforslag. Blant høydepunktene er «Spider-goat», «Billy the Squid» og «Octogoat».

Selv forteller bonden at geita trolig ikke vil overleve, men at han har fått beskjed fra veterinærene om at den kan leve i to-tre år til, gitt at den overlever de første ukene.

Han legger til at en bonde i nabofylket for noen år siden opplevde at det ble født en to-hodet geit.

Mer om

  1. Utrolige historier
  2. Dyr
  3. Kroatia

Flere artikler

  1. Sjeldne hvite løveunger født i Polen

  2. Kyr i Valdres funnet med store kuttskader

  3. Disse er favoritter til å spille neste James Bond

  4. Tenk deg i føde-modus

  5. Se hva katta hadde i magesekken!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder