BORTFØRT: Eyal Yifrach (19), Gilad Shaer (16) og Naftali Frenkel (16) ble kidnappet mens de haiket på Vestbredden. Foto:,

Israel peker ut to mistenkte kidnappere

Israel anklaget to navngitte medlemmer av Hamas for å stå bak kidnappingen av tre israelske ungdommer på den okkuperte Vestbredden for to uker siden.

Artikkelen er over fem år gammel

Etterretningstjenesten Shin Bet sier at de to mennene, som er fra Hebron, tidligere har sittet i israelske fengsler for terrorvirksomhet.

Shin Bet navngir de to som Marwan Kawasmeh og Amer Abu Eishet, begge medlemmer av Hamas i Hebron og etterlyst av Shin Bet og hæren.

Faren til Abu Eisleh benekter overfor AFP at sønnen er involvert i bortføringen, men medgir at han ikke har hørt fra ham siden 13. juni da de tre tenåringene forsvant.

Den israelske hæren iverksatte en massiv leteaksjon etter at de tre jødiske religionsstudentene forsvant under en haiketur i nærheten av Hebron.

Hundrevis av palestinere er pågrepet, fem er drept og flere titall såret, og leteaksjonen har gått så langt at de palestinske myndighetene advarer Israel mot den omfattende misnøyen den medfører i befolkningen.

Hamas' leder Khaled Meshaal sa tirsdag at de ikke hadde noen informasjon om hva som kan ha skjedd med guttene.

Imens oppfordret statsminister Benjamin Netanyahu igjen palestinernes president Mahmoud Abbas til å oppheve samarbeidsavtalen han inngikk med Hamas i april, og avvikle samlingsregjeringen.

Mer om

  1. Midtøsten

Flere artikler

  1. Israelsk avis: Mann pågrepet etter drap på israelske tenåringsgutter

  2. Hamas-topp innrømmer bortføring av israelske tenåringer

  3. 80 palestinere pågrepet etter at tenåringer forsvant

  4. Intens jakt på de ansvarlige for drap på israelske tenåringer: - Vi vil ikke gi oss før de er i våre hender

  5. – Rakett fra Gazastripen skutt mot Tel Aviv

  6. Ingen spor etter bortførte ungdommer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder