KAN FÅ DØDSSTRAFF: Dzjokhar Tsarnajev er tiltalt for å ha stått bak terrorangrepet mot Boston Marathon i april i fjor. Rettssaken mot ham er ventet å starte i november. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto:

Rettssaken mot Boston-tiltalt starter i november

Rettssaken mot Dzjokhar Tsarnajev, som er tiltalt for å ha stått bak terrorangrepet mot Boston Marathon i fjor, er berammet til 3. november.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Datoen ble fastsatt av den føderale dommeren George O'Toole onsdag.

Dzjokhar Tsarnajev (20) er blant annet tiltalt for drap og for bruk av masseødeleggelsesvåpen. Av de i alt 30 tiltalepunktene er 17 av dem så alvorlige at det kan føre til livstid eller dødsstraff. Tiltalte nekter straffskyld på alle punkter.

Den føderale påtalemyndigheten har gitt aktoratet grønt lys til å legge ned påstand om dødsstraff dersom tiltalte blir kjent skyldig.

Tre personer, deriblant en åtte år gammel gutt, ble drept og over 260 ble såret da to bomber eksploderte i målområdet for Boston Marathon i april i fjor.

Politiet mistenker at Dzjokhar og hans eldre bror Tamerlan utplasserte bombene. Tamerlan Tsarnajev ble senere drept under en skuddveksling med politiet. Dzjokhar selv ble alvorlig såret, men ble funnet i live og pågrepet få dager senere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder