BLODSKRIFT: Bilde fra åstedet i Kazan i Russland hvor det står skrevet «Free Pussy Riot» (Løslat Pussy Riot) på veggen i det som trolig er blod. Foto: Reuters / NTB scanpix

Drapsmann skrev «Pussy Riot» på veggen for å villede

Da russisk politi kom til åstedet etter et drap i Kazan onsdag, sto det skrevet «Free Pussy Riot» i blod på veggen. Nå sier den antatte drapsmannen at formålet var å villede politiet.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Nyheten om blodskriften gikk verden rundt etter dobbeltdrapet, og en talsmann for den ortodokse kirken i Russland reagerte på hendelsen ved å fastslå at Pussy Riots støttespillere nå hadde «blod på samvittigheten».

Politiet avviser imidlertid at drapene i Kazan i regionen Tatarstan hadde noe med de fengslede kvinnene i punkebandet Pussy Riot å gjøre.

En 38 år gammel mann er pågrepet i saken og har tilstått drapene. Han sier selv at han skrev «Free Pussy Riot» på veggen for å trekke mistanken bort fra seg selv og få drapene til å framstå som rituelle, opplyser de regionale myndighetene.

Det var to kvinner som ble drept.

Tre medlemmer av Pussy Riot ble nylig dømt til to års fengsel hver for å ha framført en politisk sang i en katedral i Moskva.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder