«Foxy Knoxy» kan bli fanget i USA

Historien om Amanda Knox, også kalt «Foxy Knoxy» kan gå inn i sin siste akt. Blir hun dømt igjen kan hun komme til å måtte tilbringe resten av sitt liv innenfor USAs grenser.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Forhandlingene om en gjenopptakelse av drapssaken hvor den amerikanske studenten ble tiltalt, dømt og frikjent for drapet på sin romvenninne, blir avgjort av italienske justismyndigheter 30. januar.

Narkotika, sex og et drap har stått sentralt i Amanda Knox` voksne liv. For det siste ble hun dømt til 26 års fengsel, men satt fri etter fire år. Nå avgjør justismyndighetene i Firenze om saken skal gjenopptas.

Skulle Amanda Knox på ny bli dømt for drapet på sin britiske venninne, Meredith Kercher(21), vil hun neppe kunne forlate hjemlandet, USA.

Rømling

I et intervju med den italienske avisen, La Repubblica, gjentar Amanda Knox at hun aldri vil dra tilbake til Italia om hun blir dømt igjen.

- I så fall vil jeg være en rømling, sier hun.

I 2007 ble den britiske studenten Meredith Kercher(21) funnet død, avkledd og med strupen kuttet, mistanken falt umiddelbart på hennes amerikanske romvenninne, Amanda Knox, den gang 19 år, og hennes italienske kjæreste, Raffaele Sollecito.

Fikk tilnavn

De ble senere dømt for å ha medvirket til drapet på Kercher, dømt ble også Rudy Guede, han skal ha vært sammen med Meredith Kercher den natten hun ble drept, men hevder at de ble overrasket av en ukjent drapsmann.

Saken er en av de mest omtalte seksualdrapsaken i italiensk rettshistorie, og i britisk og amerikanske presse ble Amanda Knox omtalt som et monster. Mediene ga henne også tilnavnet «Foxy Knoxy».

Det var en gjengs oppfatning i opinionen at hun var skyldig i drap.

Utlevert

Italiensk justismyndigheter vil ha 26-åringen utlevert og dømt for drapet på venninnen, Meredith Kercher, etter at hun i 2011 ble frikjent.

Avgjørelse ble opphevd av høyesterett fordi det ble hevdet at avgjørelsen var basert på en rekke feiltakelser. Også Raffaele Sollecito ble satt fri i 2011, og må trolig møte i retten igjen.

Kjæresten hans, som britisk presse fremstilte som et monster, har nå skrevet en bok.

Bokaktuell

«Waiting to be heard» gis ut i disse dager. I arbeidet med boken har Knox også ønsket å komme i kontakt med familien til den drepte Meredith Kercher, for å fortelle dem at hun ikke drepte datteren og søsteren deres. Dette skal ha blitt avvist, i følge familiens advokat.

I boken forteller Amanda Knox, som i dag bor hjemme i Seattle, om et studentliv i Italia der narkotika var like vanlig å innta som pasta og hun gir et bilde av sitt sex-liv som er temmelig utleverende.

Nå kan det se ut til at resten av livet altså må leves utelukkende i hjemlandet USA.

NY RETTSAK?: Amanda Knox sier at hun aldri vil dra tilbake til Italia for å stå tiltalt i en ny rettsak. Hun vil neppe kunne forlate hjemlandet USA. Foto: AFP PHOTO/TIZIANA FABI

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder