FORBUD: Nå er det forbudt å benytte selfiestang på blant annet Museum of Modern Art i New York og Getty Center i Los Angeles. Her bruker en gruppe mennesker en selfiestang foran fontenen i Bryant Park i New York. Foto:,Reuters

Amerikanske museer forbyr selfiestang

Flere av de mest eminente museene i USA forbyr såkalt selfiestang – et verktøy mange turister bruker for å ta bilder av seg selv på kjente steder. Norske museer er foreløpig avventende.

  • Line Blokhus

Pinnene som er laget for å holde kameraet på mer enn en armlengdes avstand, er nå forbudt på blant annet på Museum og Modern Art i New York og Getty Center i Los Angeles, skriver NTB.

Verdens største forsknings- og museumsinstitusjon, The Smithsonian i Washington, har også forbudt det populære verktøyet, og begrunner det med behovet for å beskytte besøkende og gjenstander.

Norske museer avventer forbud

– Vi har ikke diskutert å innføre et slikt forbud ved Nasjonalmuseet. Det har så langt ikke vært et problem hos oss, sier direktør ved Nasjonalmuseet Audun Eckhoff til VG.

Munchmuseet har heller ingen planer om å innføre et forbud mot selfiestenger.

– Så langt er ikke omfanget så stort. Vi vil derfor avvente og se utviklingen før vi eventuelt tar stilling til et slikt forbud, sier Gitte Skilbred, kommunikasjons- og markedsdirektør ved Munchmuseet.

Norsk folkemuseum er positive til utviklingen og har ingen planer om å forby besøkende å benytte selfiestenger på museumsområdet.

– Snarere tvert imot! Vi har vurdert å sette opp «selfie-hotspots» på ulike steder på Folkemuseet. Vi ønsker at våre besøkende skal ta «selfies» hos oss, sier Paal Mork, informasjonsleder ved Norsk Folkemuseum.

Ved Europas gallerier og museer ser selfiepinne-toleransen foreløpig ut til å være noe høyere enn i USA, men museene i Paris skal ifølge avisa The Telegraph vurdere å innføre forbud.

Flere konsert- og idrettsarenaer innfører forbud

Selfiestenger er allerede blitt forbudt på mange konsert- og idrettsarenaer flere steder i verden.

Sist uke skrev NTB at flere norske musikkfestivaler vil nekte gjestene å bruke selfiestang til sommeren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder