RIK: Dominique Strauss-Kahn skal være villig til å legge over 30 millioner kroner på bordet i et forlik med stuepiken han skal ha forgrepet seg på i New York. Foto: Reuters/NTB scanpix

Strauss-Kahn møter stuepike under høring

Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn møter mandag stuepiken som har anklaget ham for seksuelle overgrep under en høring i New York.

Artikkelen er over syv år gammel

Høringen finner sted 10. desember og er et forsøk på å komme fram til enighet om et forlik i saken.

Ifølge den franske avisen Le Monde skal Strauss-Kahn være villig til å legge over 30 millioner kroner på bordet for å få saken ut av verden.

- Partene har diskutert en løsning, men det har ikke blitt enighet om en avtale ennå, sa Strauss-Kahns amerikanske advokater William Taylor og Amit Mehta rett før helgen.

- Dersom det er enighet om et forlik vil dette bli kunngjort i retten senere samme dag, opplyser en talsmann for domstolen.

Stuepiken Nafissatou Diallo anklaget i fjor den daværende sjefen for Det internasjonale pengefondet for å ha forgrepet seg på henne på et hotellrom i New York.

Strauss-Kahn var fram til da sett på som en mulig kandidat for presidentvervet i Frankrike. Siktelsen i straffesaken mot ham ble frafalt, men Diallo anla i stedet sivilt søksmål.

I kjølvannet av saken er Strauss-Kahn blitt anklaget for flere lignende forhold i Frankrike, der han er siktet for «grov hallikvirksomhet i en organisert gjeng». Bakgrunnen for anklagen er påstander om at Strauss-Kahn sammen med medsammensvorne har organisert sexfester med prostituerte.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder