TATT: Ekteparet Blane (56) og Susan Barksdale (59) er pågrepet sør for Payson i Arizona.

TATT: Ekteparet Blane (56) og Susan Barksdale (59) er pågrepet sør for Payson i Arizona. Foto: Tucson Police Department

Drapsmistenkt ektepar tatt etter to uker på rømmen

Susan Barksdale (59) lot som hun ble syk. Da bakdøren på bilen ble åpnet, slo ekteparet til – og bandt fast vaktene med skolisser.

I over to uker har store politistyrker jaktet ekteparet, som er mistenkt for å ha drept en 72 år gammel mann i Tuscon i Arizona.

Han er fortsatt savnet etter at det brøt ut en eksplosjonsartet brann i huset hans i midten av april.

Blane (56) og Susan Barksdale (59) ble pågrepet i New York måneden etter, men da de skulle overføres til et fengsel i Arizona i slutten av august klarte de å rømme.

ETTERLYSNING: Slik ble fangene etterlyst. Foto: Arizona Department of Transportation

Under fangetransporten lot 59-åringen som om hun ble akutt syk.

– Det var overbevisende nok til at de følte de måtte stoppe, har politiets David Gonzales tidligere sagt til AP.

Les også: Mafiatopp på rømmen - tok seg ut gjennom taket

Da de to ubevæpnede vaktene åpnet bakdøren slo ekteparet til:

De overmannet vaktene, og bandt dem fast med skolisser. Vaktene ble deretter satt bak i bilen sammen med en tredje innsatt, som politiet ikke mener var involvert i rømningen.

– Jeg tror ikke de to vaktene var fysisk og mentalt forberedt på dette, har Gonzales uttalt.

Deretter kjørte ekteparet fangebilen til en bekjent, hvor de plukket opp en annen bil. I omtrent 65 kilometer kjørte de i hver sin bil, før de tømte vaktenes lommebøker – og forlot fangetransporten.

Fikk du med deg? Fransk raner rømte fra fengsel i helikopter

Det tok vaktene over to timer å komme seg løs, så da alarmen gikk var politiet allerede langt bak.

Like etter gikk politiet ut med en etterlysning, hvor de beskrev ekteparet som bevæpnet og farlig – og advarte folk mot å tilnærme seg dem. Senere gikk de også ut med nye bilder:

I den storstilte jakten på ekteparet lovet politiet en dusør på 180.000 kroner for informasjon, men paret gikk under jorden.

To uker etter at de rømte, bekrefter politiet at de har blitt pågrepet nær Punkin Center, en liten by nordøst for Phoenix i Arizona. Her ble de funnet i boligen til en kjenning av politiet, sier David Gonzales i det føderale politiet under en pressekonferanse natt til fredag.

Les også: Storsvindler Thor Kaste Dahl tilbake i Norge etter luksusliv på rømmen

Det var et tips som ledet politiet til adressen, og pågripelsen av Susan skal ha gått fredelig for seg. Ektemannen Blane, derimot, skal ha nektet å følge politiets ordre, og ble til slutt skutt med elektrosjokkvåpen.

– Ingen ble skadet utover det, sier Gonzales.

Politiet mener at ekteparet har fått hjelp til å holde seg skjult, og samarbeider nå med FBI for å rettsforfølge de som har hjulpet dem. Ifølge Reuters mistenker de at medlemmer av den såkalte «hvit makt»-bevegelsen, som ekteparet skal være en del av, kan være blant de som har bistått dem.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder