KRITISERER TRUMP: Fra venstre: Rashida Tlaib, llhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez og Ayanna Pressley under mandagens pressekonferanse i Representantenes hus, som de fire demokratene i fjor ble valgt inn i. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix

Trump: – Jeg har ikke ett rasistisk bein i kroppen

President Donald Trump avfeier alle rasismeanklager og hevder på ny at demokratiske kongresskvinner hater USA. De fire kaller Trumps utfall en distraksjon.

 • NTB-AFP-AP

Artikkelen er over ett år gammel

– De Twitter-meldingene var ikke rasistiske. Jeg har ikke ett rasistisk bein i kroppen, tvitrer Trump tirsdag, dagen etter at han sa han ikke bryr seg om rasismeanklager.

Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, har varslet at kammeret skal stemme over en resolusjon med fordømmelse av Trumps ytringer om Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley og Rashida Tlaib.

Trumps uttalelser søndag om at de amerikanske statsborgerne kan «dra tilbake» til «de ødelagte og kriminalitetsinfiserte» landene de kommer fra, er av Demokratene og flere republikanere omtalt som rasistiske.

les også

Bakgrunn: Trump anklages for rasisme

Trumps uttalelser søndag om at de amerikanske statsborgerne kan «dra tilbake» til «de ødelagte og kriminalitetsinfiserte» landene de kommer fra, er av Demokratene og flere republikanere omtalt som rasistiske.

«Bløff»

Trump kaller den planlagte avstemningen for en bløff og ber Republikanerne la være å gå i fella.

– Det bør heller være en avstemning om det skitne språket, uttalelsene og løgnene fra de demokratiske kongresskvinnene, som jeg, basert på deres handlinger, virkelig mener hater landet vårt, tvitrer Trump, som gjentar at de som ikke liker USA, bare kan forlate landet.

les også

Kraftige reaksjoner på Trumps tvitring om kongressrepresentanter

Blant de fire kongresskvinne er bare Omar født utenfor USA. Samtlige er amerikanske statsborgere, tilhører Demokratenes progressive fløy og er skarpe kritikere av Trumps politikk.

– Ikke ta agnet

De fire holdt mandag en pressekonferanse der de kalte Trumps uttalelser for fremmedfiendtlige, samtidig som de avfeide dem som en distraksjon. De ba det amerikanske folk innstendig om ikke å «ta agnet» fra Trump etter Twitter-meldingene som har fått massiv medieoppmerksomhet i USA de siste dagene.

les også

Trump ber kvinnelige demokrater med innvandrerbakgrunn forlate USA

– Trump vet ikke hvordan han skal forsvare politikken sin, så derfor angriper han oss i stedet personlig, sa Ocasio-Cortez, som har røtter fra Puerto Rico.

Omar kom til USA som krigsflyktning fra Somalia da hun var barn. Tlaib er datter av palestinske innvandrere, mens Pressley er afroamerikaner.

Mer om

 1. USA
 2. Amerikansk politikk
 3. Donald Trump
 4. Nancy Pelosi
 5. Alexandria Ocasio-Cortez

Flere artikler

 1. Stemte for å fordømme Trumps uttalelser om fire kongresskvinner

 2. Kraftige reaksjoner på Trumps tvitring om kongressrepresentanter

 3. Pluss content

  «The Squad»: Kvinnene som blir elsket og hatet

 4. Trump ber kvinnelige demokrater med innvandrerbakgrunn forlate USA

 5. Trump «ikke fornøyd» etter at tilhengere ropte «send henne tilbake»: – Jeg er uenig

Fra andre aviser

 1. Republikanere bryter tausheten og kritiserer Trump for Twitter-utfall

  Bergens Tidende
 2. Kraftige reaksjoner på Trumps tvitring om kongressrepresentanter

  Bergens Tidende
 3. Trump ber kvinnelige demokrater med innvandrerbakgrunn forlate USA

  Bergens Tidende
 4. Trump vil ha unnskyldning fra kongresskvinner

  Aftenposten
 5. Trump langet på nytt ut mot kongresskvinner

  Aftenposten
 6. Trump hevder han forsøkte å stoppe tilhengernes rasistiske rop: – Ren løgn, sier USA-ekspert

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder