– SKAL STENGES: Moria-leiren på Lesvos skal ifølge den greske regjeringen stenges. I stedet skal det etableres stengte leirer for folk som ikke får opphold, i påvente av at de skal sendes ut. Foto: Ann Fredriksen / NTB scanpix

Hellas vil stenge asylleire på øyene og erstatte dem med stengte leirer

Hellas vil etablere opptil fem stengte leirer for asylsøkere på de greske øyene, og samtidig stenge de åpne leirene på blant annet Lesvos og Samos.

  • NTB-AFP

Den konservative greske regjeringen har flere ganger tidligere varslet at den vil stenge leirene på de greske øyene, der det bor tre til fire ganger så mange flyktninger og migranter som det er plass til.

Onsdag opplyste regjeringen at den vil etablere opptil fem stengte leirer på øyene Samos, Chios, Lesvos, Kos og Leros. Leirene beskrives som «før utsendelse-sentre», av avisen Kathimerini.

Ifølge en talsperson for regjeringen skal de nye leirene både ha i oppgave å identifisere, relokalisere og deportere asylsøkere.

les også

Mor og barn omkom i brann i gresk flyktningleir

De nye stengte sentrene skal etter planen huse mellom 1.000 og 5.000 mennesker hver, ifølge Kathimerini.

Hellas' konservative regjering ønsker å iverksette en rekke tiltak for å håndtere den kraftige økningen i antall flyktninger og migranter som har kommet til Hellas de siste månedene.

les også

Mindreårig drept i flyktningleir på Lesvos: – Nå må Europa handle

Blant annet har den foreslått å fjerne alle ankemuligheter i behandlingen av asylsøknader og trappe opp utsendelsen av personer som får avslag på asylsøknadene.

Moria-leiren på Lesvos er blant leirene som regjeringen ønsker å stenge. Den nedlagte militærleiren har kapasitet til å huse om lag 3.000 mennesker, men i august passerte antall beboere 10.000. Over 70 prosent av beboerne i Moria-leiren er fra Afghanistan.

Mer om

  1. Hellas

Flere artikler

  1. Derfor protesterer greske øyboere mot migrantleirer

  2. Frivillige anholdt av politiet under migrant-demonstrasjon

  3. Den greske fiskeren henter lik opp av havet: «Vi har alle sviktet»

  4. Frykt, sykdom og dype traumer i Europas bortgjemte skrekkleir

  5. Ingen forslag for evakuering av Moria-barna vedtatt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder