STORE ØDELEGGELSER: De enorme vannmengdene har oversvømt gater og biler i byen Doncaster. Foto: Christopher Furlong / Getty Images Europe

Enorme regnskyll skaper flomkaos i England

Flyfoto viser ødeleggelsene etter enorme regnskyll i England. Det siste døgnet har vannet oversvømt gatene, og tvunget familier til å rømme fra hjemmene sine med båt.

Det britiske meteorologiske institutt opplyser at det i løpet av torsdag og fredag sendt ut 117 farevarsler etter svært kraftige regnskyll, skriver den britiske avisen The Guardian.

Ifølge Daily Mail er det Yorkshire og regionen som kalles The Midlands som er hardest rammet.

I området Derbyshire falt det ifølge avisen 114 mm regn i løpet av 24 timer, noe som er mer enn det normalt regner i løpet av en hel måned. En innbygger uttaler til Daily Mail at vannet kom rennende som en skygge, før vannet fylte gatene.

Mange av innbyggerne måtte reddes ut av området i båter.

– Folks biler satt fast i vannet, hager ble ødelagte, man kunne ikke kjøre noe sted. Det var masseødeleggelse, sier postbudet Kathleen Overton til CNN.

Nødetatene i Derbyshire fikk fredag morgen melding om at en kvinne var tatt av vannmassene. Ifølge en talsmann som The Guardian har snakket med ble kvinnen funnet død i vannet fredag formiddag.

– Kvinnens familie har blitt informert, og tankene våre er med dem, uttaler talspersonen til avisen.

De store vannmengdene har skapt store problemer med kollektivtransport, og gjort at tusenvis av mennesker har hatt problemer med å komme seg på jobb. Togoperatører advarte tidligere fredag passasjerene om å unngå å reise i ulike områder gjennom Yorkshire, spesielt i området rundt byen Sheffield, skriver The Guardian.

les også

Store snømengder i nord: Må tilbake 97 år for å finne lignende snømengder

Ifølge CNN ble det sendt ut seks advarsler om «fare for liv» i områdene rundt elven Don, som steg med fem meter i løpet av 24 timer.

HJULPET UT: Brannmenn evakuerer en innbygger i forstaden Bentley i Doncaster i Nord-England fredag. Foto: OLI SCARFF / AFP

Kunder og ansatte ved Meadowhall kjøpesenter i Sheffield kom seg ikke hjem torsdag, og ble tvunget til å overnatte på kjøpesenteret.

17 år gamle Saskia Hazelwood var en av dem som ikke kom seg hjem fra handleturen på grunn av det enorme regnskyllet. Hun forteller til The Guardian at hun varslet faren sin, som satte seg i bilen og ville hente henne, men ble stoppet av flommen.

les også

Ti gode nyheter: Her vokser klimahåpet

Pluss content

– I begynnelsen tenkte vi at det ville bli morsomt, en hyggelig overnatting, som vi virkelig ville huske. Men etter å ha vært strandet i Meadowhall i 14 timer kunne vi ikke vente med å komme oss hjem, legge oss i våre egne senger, føle oss trygge, og få sove, forteller Hazelwood til avisen.

Regnet har ifølge The Guardian avtatt i styrke utover fredagen. I morgen, da opprydningsarbeidet må starte for fullt, vil det komme en værfront fra Wales og mot de østlige delene av England. Regnet vil imidlertid roe seg igjen lørdag kveld, ifølge britiske meteorologiske institutt.

BÅRET UT: Brannvesenet evakuerer innbyggere fra de oversvømte områdene i forstaden Bentley i Doncaster. Foto: OLI SCARFF / AFP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder