ÅSTED: Blomster lagt ned på et sted sør for London Bridge etter terrorangrepet i byen i helgen. Torsdag ble Alexandre Pigeard (øverst til høyre) identifisert som et av ofrene.

ÅSTED: Blomster lagt ned på et sted sør for London Bridge etter terrorangrepet i byen i helgen. Torsdag ble Alexandre Pigeard (øverst til høyre) identifisert som et av ofrene. Foto: AFP/POLITIET

Alle ofrene for London-angrepet identifisert

Alle de åtte som er bekreftet døde etter terrorangrepet i London er identifisert.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Britisk politi bekreftet kort tid etter terrorangrepet lørdag kveld at sju mennesker ble drept. Onsdag varslet imidlertid politiet at de kvelden før hentet opp et lik fra elven nær Limehouse i Øst-London, og at antall drepte dermed hadde steget til åtte.

Fredag ettermiddag var det siste offeret identifisert: Xavier Thomas (45) fra Frankrike.

Alle de åtte personene som ble drept i angrepet er dermed identifisert.

Sara Zelenak (21) fra Australia

DREPT: Sara Zelenak. Foto: Facebook/Privat

Den unge au pairen fra Brisbane hadde egentlig tenkt å passe barn lørdag kveld. Men i siste øyeblikk steppet barnas bestemor inn slik at Sara kunne bli med vennene på byen, melder Daily Mail.

Hun skal ha kommet bort fra vennene sine på London Bridge.

I en uttalelse på vegne av familien, utgitt av britisk politi, heter det:

– Vi er i dyp sorg over det tragiske tapet av vår vakre datter og søster. Saras familie og venner er knust. Vi vil takke våre venner og familie som hjelper oss gjennom denne svært vanskelige tiden.

BAKGRUNN: Dette vet vi om terrorangrepet i London

Alexandre Pigeard (26) fra Frankrike

Politiet bekrefter torsdag morgen at den 26 år gamle franskmannen har blitt identifisert som en av de drepte.

DREPT: Alexandre Pigeard. Foto: Politiet

Pigeard hadde bosted i London, hvor han også jobbet.

– Han ble drept under terrorangrepet på Borough Market. En av drapsmennene knivstakk ham mens han var på jobb på restauranten hvor han hadde vært ansatt i ni måneder, skriver politiet i en uttalelse på vegne av familien.

– Alexandre var en fantastisk sønn, en perfekt storebror og en strålende ung mann, høyt elsket av alle som var så heldig å møte ham. Alle vennene hans satt pris på hans godhet, hans gode humor og hans sjenerøsitet.

Pigeards kollega Vincent Le Berre forteller til Le Telegramme at restauranten var helt full da en av terroristene begynte å gå løs på gjester og ansatte med en kniv.

– En kunde ble drept. Jeg sto ansikt til ansikt med terroristen, to meter unna og så hatet i øynene hans. Jeg klarte å unnslippe, men min venn, Alexandre, hadde ingen sjanse. Han ble stukket i nakken med en kniv, forteller han til Le Telegramme.

Kirsty Boden (28) fra Australia

Metropolitan Police har bekreftet at den australske kvinnen er ett av ofrene i lørdagens angrep.

DREPT: Australske Kirsty Boden (28), er andre identifiserte offeret i terrorangrepet. Foto: PRIVAT

I en uttalelse skriver familien at hun var den «mest utadvendte, snille og generøse personen som elsket å hjelpe folk».

Familien skriver videre at Kirsty jobbet som sykepleier og forsøkte å redde folk på broen.

– Da hun løp mot faren for å hjelpe folk på broen, mistet hun dessverre livet sitt. Vi er så stolte over Kirstys modige handling som viser hvor uselvisk, omsorgsfull og heroisk hun var, ikke bare den kvelden men gjennom hele livet sitt, skriver familien.

– Kirsty - vi elsker deg og vil savne deg dypt, avslutter de.

Australske media skriver at Kirsty hadde flyttet til London for å jobbe og reise etter sykepleierstudiene.

Les også: Dette er London-terroristene

Christine Archibald (30) fra Canada

Den kanadiske 30-åringen var det første offeret som ble navngitt etter terroren lørdag kveld.

DREPT: Christine Archibald var den første som ble bekreftet omkommet i terroren. Foto: Handout Reuters

Hun døde i sin forlovede, Taylor Fergusons armer, skriver Daily Mail.

Christine var på besøk hos forloveden, som hadde vært i London den siste uken i forbindelse med jobb. Til vanlig bodde paret i Nederland.

– Hun hadde aldri vært i London før, så de bestemte seg for å gå en tur på kvelden, sier broren Mark Ferguson til CBC News.

Han forteller at broren gikk like foran Christine da varebilen kjørte ned en rekke fotgjengere på London Bridge.

Familien sier at de sørger over tapet av deres «vakre, kjærlige datter og søster».

– Hun hadde rom i hjertet for alle, og trodde sterkt på at alle skulle blir verdsatt og respektert.

– Hun levde i denne troen, og jobbet for hjemløse frem til hun flyttet til Europa for å være sammen med sin forlovede. Hun ville ikke hatt noen forståelse for ondskapen som forårsaket hennes død, sier familien i en uttalelse.

Politiet med detaljer fra aksjonen: – Stod ansikt til ansikt med menn de trodde var selvmordsbombere

Ignacio Ehceverria (39) fra Spania

Den spanske 39-åringen ble bekreftet som et av terror-ofrene onsdag. Han skal ha skatet i parken like før terrorangrepet fredag kveld.

DREPT: Ignacio Ehceverria. Foto: Facebook/Privat

Ifølge familien ble han sist observert liggende på et fortau nær London Bridge, like etter at han forsøkte å forsvare en kvinne ved hjelp av skateboardet sitt.

– Min bror Ignacio prøvde å stanse noen terrorister og mistet livet da han forsøkte å redde andre, skrev hans søster Isabel på Facebook onsdag ifølge NTB.

Telegraph skriver om den modige mannen som sloss med en av terroristene før han forsvant.

39-åringen kom fra Las Roxas nær Madrid, og jobbet som analytiker for HSBC i London.

– Ignacio Echeverrias eksemplariske holdning under angrepet, er et eksempel på solidaritet, heter det i en uttalelse fra det spanske utenriksdepartementet.

Moské koblet til gjerningsmann: – Vi fordømmer de uhyrlige handlingene

Sebastien Belanger (36) fra Frankrike

DREPT: Sebastien Belanger. Foto: Facebook/Privat

Ifølge kjæresten, Gerda Bennet, satt Sebastien Belanger på puben Barrowboy and Banker og så på fotballkamp sammen med to venner like før angrepet skjedde.

De var på vei til et nytt sted da den hvite varebilen begynte å meie ned fotgjengere på London Bridge.

– De to han var sammen med, har fortalt at det var fem til ti sekunder da alle bare hylte, og de begynte å løpe. Det var da de mistet ham av syne, sier Bennet til avisen Soutwark News.

Hun har etterlyst sin franskfødte kjæreste, som har bodd åtte år i London, gjennom Facebook. I stadig mer desperate meldinger har hun bedt alle som kan vite noe om kjæresten om å ta kontakt.

– Mitt hjerte er knust, og jeg håper at ingen i verden kan føle det jeg føler nå, skriver hun.

36-åringens tante har nå opplyst til BBC at Sebastien er en av de som ble drept i terrorangrepet.

Belanger jobbet som kokk i London.

James McMullan (32) fra Storbritannia

SAVNET: James McMullan. Foto: Privat

Familien til James McMullan var raskt ute med å etterlyse ham gjennom Facebook, med en innstendig bønn om å dele, for å få ham trygt hjem.

Den 32 år gamle forretningsmannen ble sist sett utenfor puben Barrowboy & Banker ved London Bridge lørdag kveld.

Torsdag kveld opplyser politiet at McMullan er identifisert som et av de åtte ofrene etter angrepet.

«Det er med den dypeste sorg at vi i dag har blitt informert om at vår sønn og bror er et av ofrene for terroren», skriver politiet i en uttalelse gjengitt av politiet.

De skriver videre at de sender sine kondolanser og tanker til alle pårørende til de som ble drept i angrepet. Familien takker også alle som gjorde alt de kunne for å beskytte menneskene i London mot de grusomme terrorhandlingene.

«Samtidig som smerten aldri vil forsvinne er det viktig for oss alle å fortsette med livene våre i opposisjon mot de som prøver å ødelegge oss. Hat avler hat, og det er ikke et sport vi vil fortsette å følge, til tross for vårt tap», skriver familien.

Til tross for at 32-åringen ikke ble identifisert før torsdag ble familien informert av politiet om at bankkortet hans var funnet på en av de døde. I en følelsesladet uttalelse gjengitt av flere britiske medier mandag, insisterer søsteren på at grusomhetene ikke vil drukne familien i hat.

«Vennene som var med ham den kvelden vil at alle skal vite hvilken sjenerøs og omsorgsfull venn han var.

Ingen steder vil du finne en slik humor, en slik unik personlighet, eller noen som setter venner og familie foran alt annet. Han var en inspirasjon.» skriver søsteren.

Sjømannspresten: – En by som er vant til terror

Xavier Thomas (45) fra Frankrike

Xavier gikk på London Bridge sammen med kjæresten Christine Delcross da den hvite varebilen meide ned fotgjengere lørdag kveld.

SAVNET: Xavier Thomas er savnet, mens hans kjæreste Christine Delcross ble alvorlig skadet i angrepet. Foto: Facebook/Privat

45-åringen ble funnet i elven ved Limehouse i Øst-London. Hans kjæreste ble truffet av lastebilen og alvorlig skadet, melder AP.

De to var på ferie i London da angrepet skjedde.

«Xavier, min elskede, min sol. Du har satt spor i hjertet mitt som ingen andre har klart tidligere», skriver kjæresten Christine i en uttalelse gjennom politiet.

Et av barna hans, 24 år gamle Noémie Thomas, minnes faren sin som en eventyrlysten mann.

«Det som var viktig for Xavier var barna hans og jobben hans. Han brydde seg ikke om materielle ting, han foretrakk å oppleve nye kulturer og nye land», skriver hun på vegne av familien.

Kjæresten Christine hyller Xavier for å ha vært en god far som alltid har satt sine barn først.

«I disse vanskelige tidene ønsker jeg å hylle deg for den eksepsjonelle mannen du var, og vil fortsette å være for oss alle. Jeg elsker deg. Din Christine», skriver hun.

Politiet om aksjonen: Sto ansikt til ansikt med menn de trodde var selvmordsbombere

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder