SLAGSMÅL: Mange har reagert sterkt at Martin har fått forlate fengselet for å bli nonne. Lørdag var det sammenstøt utenfor klosteret i Maronne. Foto: Laurent Dubrule / Reuters / NTB scanpix

SLAGSMÅL: Mange har reagert sterkt at Martin har fått forlate fengselet for å bli nonne. Lørdag var det sammenstøt utenfor klosteret i Maronne. Foto: Laurent Dubrule / Reuters / NTB scanpix

Gateslag ved klosteret til Dutroux' ekskone

To personer arrestert

(VG Nett) Rasende demonstranter støtte sammen med politi utenfor det belgiske klosteret der Michelle Martin, som er dømt for medvirkning til barnedrap, bor.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Martin var tidligere gift med Marc Dutroux som voldtok og sperret inne seks jenter og drepte fire av dem. Hun fikk tidligere i uka flytte fra fengselet til klarisserklosteret i landsbyen Malonne, men benådningen har skapt raseri.

Lørdag deltok omkring 100 mennesker i en demonstrasjon utenfor klosteret.

Politiet hadde sperret inngangen til bygningen, og noen demonstranter kastet stein, avfyrte fyrverkeri og angrep politifolkene. Politiet responderte ved å bruke pepperspray.

BLODIG: En politimann arresterer en mann utenfor klosteret. Foto: REUTERS


Ifølge AP er to personer arrestert etter demonstrasjonen.

Politisk debatt

Martin har sonet halve straffen på 30 år for å ha latt to barn sulte i hjel, og medvirkning til å holde dem innesperret i kjelleren.

Benådningen, som satte som vilkår at Martin gikk i kloster, har ført til politisk debatt. Statsminister Elio Di Rupo har lovet å stramme inn reglene, slikt at ingen kan benådes før de har sonet minst tre firedeler av straffen.

BENÅDET: Michelle Martin. Foto: AP


Sjokkerte Belgia

52 år gamle Martin ble i 2004 dømt til 30 års fengsel.

Hun har sittet fengslet siden 1996 og har søkt om prøveløslatelse fire ganger.

Hennes eksmann marc Dutroux er dømt til fengsel på livstid.

Dutrox-saken sjokkerte hele Belgia og skapte stor mistillit til landets politi og rettsvesen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder