SINT PAVE: Pave Benedikt XVI er ikke fornøyd med at belgisk politi ransaket den katolske kirkes hovedkontor i Belgia. Foto: Reuters

Paven med hard kritikk av belgisk politi

Pave Benedikt XVI retter hard kritikk mot belgisk politi etter at de stormet et bispemøte på jakt etter dokumenter om seksuelle overgrep.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Paven gir uttrykk for solidaritet med lederen for det belgiske bisperådet, erkebiskop Andre-Joseph Leonard.

- Jeg vil få uttrykke solidaritet i denne triste tid, der det benyttes overraskende og beklagelige metoder, der det gjennomføres ransakelser, blant annet i Malines-katedralen og i lokalene der det belgiske bispemøtet var samlet, sa paven søndag.

Pavens nære medarbeider, kardinal Tarcisio Bertone, betegnet lørdag den belgiske politioperasjonen som utrolig og sammenlignet med kommunistregimers forfølgelse av kirkens menn.

Vatikanet reagerer også sterkt på at belgisk politi tok med seg datamaskiner og telefoner fra lokalene de ransaket, på jakt etter beviser for at den katolske kirken skjuler beviser for seksuelle overgrep begått mot barn.

Belgias justisminister Stefaan De Clerck forsvarer politiets aksjon torsdag, der også en krypt ble undersøkt.

- Biskopene ble behandlet helt normalt under ransakelsen i erkebispegården, sier han.

Den katolske kirken i Belgia ble i april rystet av en overgrepssak da den 73 år gamle biskopen Roger Vangheluwe innrømmet seksuelt misbruk av en ung gutt gjennom flere år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder