Gutt (13) drept av amerikansk politi

En 13 år gammel afroamerikansk gutt ble skutt og drept av politiet i Columbus i den amerikanske delstaten Ohio da han onsdag kveld dro fram det som i ettertid viste seg å være et luftvåpen.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

En politipatrulje rykket ut til en bakgate øst for sentrum i Columbus etter en melding om at en person var blitt ranet av flere væpnede personer.

Patruljen oppdaget like ved tre personer som stemte overens med beskrivelsene. To av dem løp av gårde. Politiet fulgte etter. Da dro den ene av dem fram et våpen.

Fikk du med deg? Ny video sjokkerer USA: Svart mann i rullestol skutt av politiet

Den ene betjenten skjøt deretter gjentatte ganger mot 13-åringen, som senere døde på sykehus. 13-åringen ble senere identifisert som Tyree King. Politifolkene og den andre gutten ble ikke skadd.

Politisjef Kim Jacobs viste torsdag fram et bilde av 13-åringens våpen, utstyrt med lasersikte. Dette var et luftvåpen, men det så akkurat ut som politiets egne våpen, sa hun.

Les også: To politimenn siktet for drap på seksåring i USA

Politibetjenten som skjøt King var hvit og hadde jobbet som politimann i ni år. Betjenten er nå tatt ut av tjeneste mens hendelsen granskes.

Borgermester Andrew Ginther spør seg hvorfor en åttendeklassing gikk rundt med en kopi av et politiskytevåpen.

– Noe er galt i dette landet, og det har brakt en epidemi ut på gatene våre. En 13-åring er død i Columbus på grunn av vår besettelse med våpen og vold, sa han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder