DOKUMENTER: Al-Qaida-leder Osama bin Laden hadde mange bekymringer for terrornettverket sitt, viser gjennomgang av dokumenter som ble beslaglagt da amerikanske spesialstyrker stormet huset hans i Pakistan i mai. Foto: AP

Hemmelige Osama-dokumenter avslører pengetrøbbel for al-Qaida

I de siste månedene av sitt liv bekymret Osama bin Laden seg stadig mer for problemene som tårnet seg opp for terrornettverket al-Qaida, skriver The Washington Post.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL


Den amerikanske avisen har intervjuet amerikanske tjenestemenn som sier at dokumentene som ble beslaglagt i huset til bin Laden i Pakistan, tyder på at terrorlederen gjorde sitt ytterste for å holde nettverket gående.

Bin Laden skal ha mottatt flere e-poster fra tilhengere som klager over at stadig flere blir drept i de amerikanske droneangrepene mot al-Qaidas tilholdssteder i det nordvestlige Pakistan. Mange av e-postene inneholder også klager over den dårlige økonomiske situasjonen terrornettverket befinner seg i.

Ifølge The Washington Post godkjente bin Laden opprettelsen av en spesialenhet som skulle drive med kontraspionasje for å avsløre «forrædere og spioner» i eget nettverk. Men lederen for nettverket skrev til bin Laden og klagde over at enheten ikke kunne fungere godt nok fordi de ikke fikk nok penger.

Gjennomgangen av dokumentene viser også at bin Laden har sagt til sine allierte at det fortsatt er for tidlig å danne en islamistisk stat og at hans viktigste mål var å slå til mot USA på amerikansk jord.

De mer enn 15 datamaskinene og 100 lagringsenhetene befinner seg for tiden i FBIs varetekt, men de vil ikke si hvor utstyret befinner seg rent fysisk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder