STORE SAMMENSTØT: Nok en gang har store folkemengder samlet seg på Tahrir-plassen i Kairo. Her ligger to forslåtte menn på bakken etter å ha blitt overfalt av opprørere. Foto: Reuters

Store protester på Tahrir-plassen i Kairo

Egypterne har igjen samlet seg på Tahrir-plassen i hovedstaden Kairo. De protesterer mot det sittende militærrådet og krever raskere reformer.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

For femte dag på rad samlet over tusen egyptere seg på Tahrir-plassen i sentrum av Kairo i protest mot landets militærråd tirsdag.

- Militærrådet følger den samme politikken som det avsatte regimet, fastslår den 43 år gamle læreren Mohamed Abdel Waged, som har teltet på Tahir-plassen i flere netter nå.

Militærrådet gjentok via kunngjøringer på TV sine løfter om at de vil overføre makten til folket etter valget. Rådet lover også å føre dialog med politiske grupper og aktivister.

Statsminister Essam Sharaf lovet mandag regjeringsrokkeringer innen en uke, i et forsøk på å imøtekomme demonstrantenes ønsker.

Men løftene ser ikke ut til å stilne skepsisen eller dempe utålmodigheten.

- Statsministeren har ikke sagt hvilke ministre som må gå, eller hvilke som skal erstatte dem, fastslår Mohamed Adel, som også demonstrerer på Tahrir-plassen.

Også i Alexandria merkes folks utålmodighet og misnøye.

Der ropte demonstrantene slagord mot feltmarskalk Mohamad Hussein Tantawi. Tantawi var tidligere president Hosni Mubaraks forsvarsminister. Nå leder han landets militærråd.

- Feltmarskalk, hvorfor er du redd for endringer? Sharaf, Sharaf gå av, lød noen av slagordene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder