Flere døde etter at T-banebro kollapset i Mexico

En T-banebro i Mexico City kollapset mens T-banen kjørte over den. En video viser en T-banevogn som styrter ned mot bakken, der den treffer flere biler. Minst 24 har mistet livet.

Av 

Jostein Matre

Publisert:

Det er byens ordfører, Claudia Sheinbaum, som ifølge Reuters har opplyst at minst 23 skal være døde. Blant dem skal det være barn.

Tirsdag kveld norsk tid er det offisielle dødstallet steget til 24 og minst 79 personer er innlagt på sykehus, ifølge CNN. Syv av disse skal være kritisk skadet.

– En støttepilar ga etter, konstaterer Sheinbaum om hvorfor broen kollapset.

Ulykken skjedde på linje 12 nær Olivos-stasjonen i Las Arboledas, et stykk sørøst i den meksikanske hovedstaden der T-banelinjen går utendørs, og altså langs skinner bygd over gatenivå.

Nødetatene har rykket ut med store styrker, og TV-bilder viser ambulansearbeidere redde skadede passasjerer ut av T-banevognen, samt at de forsøker å finne overlevende som kan ha vært i biler som ble truffet av vognene.

Bil fanget under vogner

Minst én bil skal ifølge ordføreren ha vært fanget under T-banevognene.

Den ene videoen fra et overvåkingskamera, som du kan se øverst i artikkelen, skal vise øyeblikket da broen kollapser og T-banevognen styrter ned mot gaten og treffer biler.

Flere andre videoer, som du også kan se øverst i artikkelen, viser stedet etter ulykken inntraff. På dem kan man blant annet se to vogner henge ned fra broen med en ende hver i bakken, nærmest som i en V-form.

Redningsarbeidet ble stanset en kort tid ved midnatt, av frykt for at togsettet skulle rase ytterligere ned. Det befant seg da fortsatt passasjerer inne i T-banevognene.

– Vi vet ikke om de fortsatt er i live, sa Sheinbaum.

Etter at en kranbil kom til stedet, kunne redningsarbeidet gjenopptas.

Mistet kontakt

Ordfører Sheinbaum skriver på Twitter at hun har dratt til åstedet og at nødetatene jobber på stedet. Hun skriver videre at flere sykehus er involvert.

Ulykken skjedde like før klokken 22.30 lokal tid mandag kveld.

Oscar Lopez (26) forteller til nyhetsbyrået AP at han leter etter en jevnaldrende venninne, som skal være gravid i sjette måned. Hun skal ha vært på T-banen, på vei hjem fra jobb, da hun brått stoppet å svare på telefonen.

– Vi mistet kontakten med henne klokken 22.50. Det var bokstavelig talt ikke mer kontakt, sier Lopez.

AP skriver også at byggingen av linje 12 i T-banesystemet i byen skal ha vært omdiskutert, med en rekke påstander om uregelmessigheter. Linjen er byens nyeste, og ble bygget for nesten ti år siden, da nåværende utenriksminister Marcelo Ebrard var ordfører i byen.

– Det som skjedde med T-banen i dag er en forferdelig tragedie. Mine tanker går til ofrene og deres familier. Selvsagt må årsaken bli etterforsket og ansvar definert. Jeg gjentar at jeg er tilgjengelig for å hjelpe på ethvert nødvendig vis, skriver han på Twitter.

Publisert:

Mer om

Mexico

Flere artikler

 1. T-banekollapsen i Mexico: - Dette kunne vært unngått

 2. Minst 50 døde i togulykke på Taiwan: – Kolliderte med lastebil

 3. Innbyggere i grenseby: Kartellene tar ikke pause under pandemien

 4. Rekordmange barn kom alene til USA

 5. Her slipper menneskesmuglere to barn over gjerdet til USA: «Sjokkerende»

Fra andre aviser

 1. T-bane-ulykke krevde mange liv i Mexico by

  Aftenposten
 2. T-baneulykke krevde mange liv i Mexico by

  Aftenposten
 3. Minst 32 omkom og 165 skadd i togulykke i Egypt

  Bergens Tidende
 4. Elleve mistet livet i togulykke i Egypt

  Bergens Tidende
 5. Minst 50 døde i togulykke på Taiwan

  Bergens Tidende
 6. Minst 32 har mistet livet i togulykke i Egypt

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no