TALSMANN: Dette udaterte bildet som er blitt gitt ut av statsadvokaten i New York viser Sulaiman Abu Ghaith (t.v.) mens han snakker til TV-kamera, med Osama bin Laden ved sin side. Foto:,Ap

Osama bin Ladens svigersønn dømt til fengsel på livstid

Sulaiman Abu Ghaith er av en domstol i New York dømt til livstid i fengsel for å ha planlagt å drepe amerikanske borgere og å hjelpe al-Qaida.

Den 48 år gamle opprinnelige kuwaitiske mannen er den mest høytstående person med tilknytning til al-Qaida som er stilt for en sivil domstol i USA etter terrorangrepene 11. september 2001.

Sulaiman Abu Ghaith ble tatt til fange i Jordan i fjor, og ført til USA. I mars i år ble han funnet skyldig i å ha planlagt drap på amerikanere og for å ha hjulpet terrororganisasjonen al-Qaida, skriver New York Times.

Dommer Lewis Kaplan talte direkte til den tiltalte 48-åringen og sa at hans vurdering er at «du er helhjertet hengiven til å gjøre å gjøre alt du kan for å utføre al-Qaidas agenda å drepe amerikanere».

Tidligere har Abu Ghaith figurert i videoer, hvor han blant annet har truet med en «uendelig storm av fly».

Abu Ghaith har forsvart seg med at hans rolle kun har vært religiøs, og at han «har oppfordret alle muslimer til å reise seg mot sine undertrykkere».

I retten forklarte han at Osama bin Laden spurte han om å være al-Qaidas talsmann natt til 11. september 2001.

Abu Ghaith er gift med Osama bin Ladens eldste datter Fatima. Osama bin Laden ble drept av amerikanske styrker i mai 2011 i Pakistan.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder